M.Simon Katalin : A nagylelkű ősz

A nagylelkű ősz meséje

 

            Egy szép napon megérkezett az ősz gazdag örökséggel, melyet a nyár hagyott rá mielőtt elmenne.

            Szállást keresett,  lombsátor aljában meg is találta, de a sátor zöldjét kopottnak látta… Vette hát ecsetjét nagy festő létére, és az erdő lombját, sárga, piros, barna, bíborra pingálta. Mindenki csodálta ezt  a színváltozást!

         Boldog volt az ősz, s nagy boldogságában, kincseinek tárát a  tallózók előtt szélesre tárta. Ki a mezőt járta, zsákját alma, dió, mogyoróval színültig rakta, majd odújában elraktározta,  ki a föld alá vitt jó sok harácsot, hogy jövő tavaszig ne érjen hiányosságot!

 

         Ám az idő kereke fordult egy nagyot és az ősz élete zorddá változott. Vasfogú hideg szél csatangolt a tájon,  a rokkant  ősz  sátrát cibálta vadul. Ólmos eső csapott sápadt arcába, nem védte más csak ködpalástja. Földönfutóvá lett az ősz a csupasz vadonban. Mikor a tél megjött, s az erdőt, mezőt járta,  a  sokszínű pompának, s a kifosztott ősznek hűlt helyét találta.

Legutóbbi módosítás: 2019.05.29. @ 13:22 :: M.Simon Katalin
Szerző M.Simon Katalin 248 Írás
Alázattal adózom a z írás hatalmának. Számomra az írás nem csak önkifejezés, hanem maga az élet. Szeretem a ritmust, a dallamot, szeretem az életet. M. Simon Katalin