Kik vagyunk

Serfőző Attila főszerkesztő
honlap: www.7torony.hu
Email: szerkesztoseg@7torony.hu

Azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/.

A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik.

Hozzájárulás az adatkezeléshez

A felhasználó a regisztráció során hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

A kezelt adatok köre: Név, Elérhetőség (telefon, email stb.). Az adatgyűjtés célja: hírlevél, tájékoztatók kiküldése. Harmadik félnek semmilyen adatot nem szolgáltatunk ki. Ezekről a szolgáltatásokról leiratkozhatsz, eltávolítunk a listáról és a jövőben nem kapsz emaileket. Ezt úgy teheted meg, hogy a hírleveink, tájékoztatóink (értesítéseink stb.) alján található „Leiratkozás” linkre kattintasz, vagy írsz ügyfélszolgálatunknak: admin@7torony.hu

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hoz létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik utolsó aktivítástól hét napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés tovább is folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek. Az SSL protokoll miatt a bejelentkezési adatok biztonságban vannak és saját gépen biztonságosabb a folyamatos bejelentkezés, mint a ki-be lépés.

Valamint beleegyezik a látogató, hogy a Facebook lájkolással és megosztással a közös adatkezeléshez a facebook fiókba lépése nélkül is.

Média

Amennyiben regisztrált szerző által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot. (Youtube, Facebook stb.)

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Azonosításhoz és a válaszhoz szükséges adatok bekérése. Automata kapcsolati űrlap a regisztrál személy részére is kéri a szükséges adatokat. Ezeket az adatokat az ügy lefolyás végével töröljük, de maximum 1 év után.

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Analitika

A Google Analytics által szolgáltatott adatokat kizárólag saját célra használjuk fel.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Az adatokat nem használjuk fel és nem adjuk ki harmadik félnek.

Tárhely szolgáltató:

  • E-mail: supportinclust.com
  • Weboldal: inclust.com
  • Telefon: +36 30 638 3169 (kizárólag munkanapokon 9-17 óra között)

 

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét) és kérésre az Admin törölheti a regisztrációját is a szerzői nevén kívül mindent. A honlap rendszergazdái ezen információkat megtekinthetik és szerkeszthetik, de titkosított formában tárolunk több adatot, pl.: jelszavak. A szerzői művek publikálásával beleegyezik a szerző, hogy a művet rendelkezésre bocsájtotta és csak ezen a felületen rendelkezhetünk vele úgy mint egy nyomtatott sajtóban, vagy könyvben(ott sem lehet utólag törölni) akkor is, ha a személyes adatait törölni szeretné.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik a szerzői névre és publikált művekre, azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk. A feltöltött írások a szerzők tulajdonában maradnak, azonban lemondanak a weboldal javára a publikációs díjról. A magazinban megjelent műveket nem használjuk fel további közlésre és a másolása is tilos, akinek egy művét másolják, a szerzőnek magának kell a jogi lépéseket megtenni a magazin kihagyásával.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spam szűrő szolgáltatás ellenőrizheti. Továbbításra kerülhet a hozzászólás, ha az érintett, vagy megszólított személyeknek szól.

Kapcsolati adatok

Az adatkezelő megnevezése:  Serfőző Attila(továbbiakban: Adatkezelő)

Az adatkezelő címe: Debrecen
Az adatkezelő elérhetőségei: email: admin@7torony.hu
tel: +36 (30) 998 4222
honlap: https://www.7torony.hu

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

A weboldal SSL protokollal védett, ezen felül az üzemeltetőn kívül senki más nem kezelheti az adatbázist és nem láthatja a nem publikus adatokat(pl.: privát adatok, kommentek sem publikusak)

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Elsősorban jelezze felénk kérését, valamely aggályát. Amennyiben Ön szerint az weboldal megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét-kérését, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha a weboldal nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben bírósághoz is fordulhat.

(1) Adatvédelmi incidens:: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi; (Rendelet 4. cikk 12.)

(2) A leggyakoribb jelentett incidensek lehetnek például: a laptop vagy mobil telefon elvesztése,  személyes adatok nem biztonságos tárolása (pl. szemetesbe dobott fizetési papírok); adatok nem biztonságos továbbítása,  ügyfél- és vevő- partnerlisták illetéktelen másolása, továbbítása, szerver elleni támadások, honlap feltörése.

  1. § Adatvédelmi incidensek kezelés, orvoslása

(1) Adatvédelmi incidensek megelőzése, kezelése, a vonatkozó jogi előírások  betartása a Társaság vezetőjének feladata.

(2) Az informatikai rendszereken naplózni kell a hozzáféréseket és hozzáférési kisérleteket, és ezeket folyamatosan elemezni kell.

(3) Amennyiben a társaság ellenőrzésre jogosult munkavállalói a feladataik ellátása során adatvédelmi incidenst észlelnek, haladéktalanul  értesíteniük kell a  Társaság vezetőjét.

(4) A Társaság munkavállalói kötelesek jelenteni a Társaság vezetőjének, vagy a munkáltatói jogok gyakorlójának, ha adatvédelmi incidenst, vagy arra utaló eseményt észlelnek.

(5) Adatvédelmi incidens  bejelenthető a Társaság központi e-mail címén, telefonszámán, amelyen a munkavállalók, szerződő partnerek, érintettek jelenteni tudják az alapul szolgáló eseményeket, biztonsági gyengeségeket.

(6) Adatvédelmi incidens bejelentése esetén a Társaság vezetője – az informatikai, pénzügyi és működési vezető bevonásával – haladéktalanul megvizsgálja a bejelentést, ennek során azonosítani kell az incidenst, el kell dönteni, hogy valódi incidensről, vagy téves riasztásról van szó.  Meg kell vizsgálni és meg kell állapítani:

  1. az incidens bekövetkezésének időpontját és helyét,
  2. az incidens leírását, körülményeit, hatásait,
  3. az incidens során kompromittálódott adatok körét, számosságát,
  4. a kompromittálódott adatokkal érintett személyek körét,
  5. az incidens elhárítása érdekében tett intézkedések leírását,
  6. a kár megelőzése, elhárítása, csökkentése érdekében tett intézkedések leírását.

(7) Adatvédelmi incidens bekövetkezése esetén  az érintett rendszereket, személyeket, adatokat be kell határolni és el kell különíteni és gondoskodni kell az incidens bekövetkezését alátámasztó bizonyítékok begyűjtéséről és megőrzéséről. Ezt követően lehet megkezdeni a károk helyreállítását és a jogszerű működés visszaállítását.

  1. § Adatvédelmi incidensek nyilvántartása

(1) Az  adatvédelmi incidensekről nyilvántartást kell vezetni, amely tartalmazza:

  1. a) az érintett személyes adatok körét,
  2. b) az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát,
  3. c) az adatvédelmi incidens időpontját,
  4. d) az adatvédelmi incidens körülményeit, hatásait,
  5. e) az adatvédelmi incidens orvoslására megtett intézkedéseket,
  6. f) az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

(2) A nyilvántartásban szereplő adatvédelmi incidensekre vonatkozó adatokat 5 évig meg kell őrizni.

 

Milyen harmadik féltől származó adatokat kapunk

Nem kapunk adatokat harmadik féltől és nem is garantáljuk a kívülről érkező anyagok(videó, hanganyag, kép, szöveg) tárolását sem.

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal

Nem kapunk a weboldal látogatóira vagy vásárlóinkra vonatkozó adatokat harmadik féltől.

Adatkezelési tájékoztató módosítása

A weboldal fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.