Boér Péter Pál : Fej-lődés

 

– Professzor asszony, rettenetesen fáj, és meg is van dagadva, azt kell mondanom kopogni lehet rajta. Sőt, talán szétkalapálnám vele az összes diót. Nagyon megtágult, bizsereg az egész, teljes terjedelmében, és eredeti magának többszöröse lett. Meg is nyúlt, de főleg  kőkeményre dagadt, puffadt minden irányba. Olyan, mint egy rondán felfújt, tömör beton luftballon. Azokat az egyszerű mozdulatokat sem tudom már elvégezni, melyeket a magácskával találkozás előtti időben, amikor még méreteiben száz százalékosan normális volt, és igazán kényelmes. Nem zsibbadt fejetlenül széttágultan ez a fránya fej, jöjjön kezét csókolom, mérjen rá erőteljes koccantásokat! Repedezetten fájó csontú, kőkemény… Tapogassa meg! Érzi, hogy nincsenek a dolgok rendben? Én ezt az előnyben részesítést hátrahagytam volna, ha időben szól, hogy ilyesmi bekövetkezhet. Sejtettem, sőt tudtam, hogy együttműködésünknek ehhez hasonló lesz a hozadéka, de erre nem számítottam. Csókolom becses kezeit, már nem bírom, csináljon valamit, hogy visszaalakuljon! Fogja meg kérem, fogja meg, és tegye a dolgát!

– Uram, öt esztendővel ezelőtt egyértelműen felvilágosítottuk, hogy ez egy fejtágító! Nem véletlenül tettük. Két esztendeje látom az egyértelmű elvárt fejnagyobbodást. Mivel a tudás fejdagadáshoz vezet, kérem jegelje! Már nincs sok, az államvizsgák után stabilizálódik a méret, utána a folyamatos, elvárható szakosodási és fokozati vizsgákon, már teljesen megszokottá válik fejének ilyetén átalakulása. Addig is láthatja, ilyen a fej-lődés.

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:29 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/