Smider Dorka Életke : Kormi és a pandúrok – 8.

8. Opos kertjében

 

A macskák felkerekedtek, s hamarosan odaértek egy hatalmas kapuhoz, ahol negyven páncélos kutya állt.

A cicák elbújtak egy bokorban, mert nagy robajlásra lettek figyelmesek. Egyszer csak egy kutyasereg bukkant fel, középen Opos, a komondor, hátul pedig egy csapat páncélos, lándzsás kutya menetelt.

Ekkor Korminak támadt egy ötlete, berántotta az egyik kutyát a bokorba, majd a kard segítségével levette róla a páncélját, amelybe belebújtak mind a négyen. Az akció után kiugrottak a bokorból és ők is csatlakoztak a menethez. Egyszer csak megszólította őket egy kutya:

— Hol voltál, Frenki?

— Tudod, én csak elvégeztem a dolgom a bokorban.

— Akkor jó.

Így szépen áthaladtak a kapun, egyenesen Opos kertjébe.

      

*

Amint beértek, a páncél alatt elővették a kardokat, bekenték a varázsporral és Kormi így kiáltott:

— Rohaaaaaaaaaaaam!

Ekkor a négy macska kiugrott a páncélból, és csihi-puhi, legyőzték az összes kutyát.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.05.29. @ 13:21 :: Smider Dorka Életke
Szerző Smider Dorka Életke 0 Írás
Iványiné Jeles Tünde vagyok, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában tanítok, jelenleg negyedik osztályban.Örömmel mutatom be Önöknek tanítványomat, Smider Dorka Életkét. Dorka még csak 10 éves, de kimagasló tanulmányi és közösségi munkájával, versenyeredményeivel, példamutató magatartásával és szorgalmával gönczys diákhoz méltón öregbíti iskolánk hírnevét. Érdeklődése széleskörű, de igazán magyar nyelv és irodalom tantárgyakban bontakozott ki a tehetsége, melyet versenyeredményei is alátámasztanak. Szabadidejében szívesen írogat.Alkotásai között szerepel vers, mese és novella is (utóbbinak a második része előkészületben van). Versével tavaly 1. helyezést ért el a Petőfi Sándor Általános Iskola megyei versíró versenyén. Imádja az állatokat, így kis kedvenceit ismerhetjük meg műveiben, színes fantáziájának megnyilvánulásán keresztül.Munkáit örömmel javítottam, közben biztattam, hogy ezen a megkezdett úton haladjon tovább. Határozott elképzelése van a jövőjét illetően, hisz minden vágya, hogy állatorvos legyen. Kedvenc sportága a kézilabda, melyet jövőre folytatni szeretne. Minden megmérettetés során kitartásáról, akaraterejéről tesz tanúbizonyságot.Mindenkivel szemben kedves, tisztelettudó, társai is felnéznek rá. Szerencsésnek érzem magam, hogy első osztálytól kezdve tanúja lehettem személyisége és tehetsége fejlődésének, segíthettem munkái, tanulmányai során. Az iskolánk is nagy hangsúlyt fektet az oktató, nevelő munka mellett a tehetséges gyermekek felkarolására, melyhez intézményvezető asszonytól, Agárdiné Burger Angélától maximális támogatást kapunk. Ezúton mondok köszönetet Főszerkesztő Úrnak, Pápay Arankának, Bereczki Gizellának, az egész szerkesztőségnek, hogy lehetőséget adnak Dorka "írói vénájának" kibontakozásához. Gratulálok minden kedves alkotónak és sok örömteli percet kívánok munkájukhoz! Üdvözlettel: Iványiné Jeles Tünde tanító néni