Szinay Balázs : Nyugtalan a befejezetlen ég (sima és haiku változatban)

Sima változat

 

Megfagyott parton, csodálva a napot,
reped hangtalan a táj.
Az ég tengerébe szemtelen felúszik
egy szépre behangolt árny.
Változó el?remutatást érint a csend,
az id? sem megy tovább.
Színtelen festék díszíti könyörg? szemeid,
s vonalaik ágyasát.
Haiku változat
Megfagyott parton,
reped hangtalan a táj,
csodálója: Nap.
Ég tengerébe
felkúszik szemtelen egy
szépre hangolt árny.
Változást érint
a csend, az id? marad,
hova megy tovább?
Színtelen festék
díszíti ázott pillád,
bújik ágyasa.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Szinay Balázs
Szerző Szinay Balázs 64 Írás
www.szinba.blogspot.com