Kőmüves Klára : Nálaméknál I.

Hol kezdődik a Férfi?

 

 

 

 

 

 

– autót vezet

 

 

Nem gond, ha ma már a nők nagy része szintén jártas a gépjármú vezetésben. Nekem már több, mint tíz éve van jogosítványom, mégis – az ujjaimon meg tudnám számolni, hány kilométert vezettem a  jogosítványom megszerzését követően. Még az sem gond, ha adott esetben a barátnőm jobban vezet a férfi barátomnál – róla majd azt gondolom; a barátnőmnek nincs gyermeke, manőverezéseivel saját egészségét és ezáltal leendő gyermekének megfogantatását, világra jöttét kockáztatja. Amennyiben már van gyermeke, értelemszeűen; felelőtlen. Vannak egyéb verziók is, de Nálaméknál így gondolkodnak.

 

 

– talpasabb

 

 

Harminchetes cipőt hordok. Nálaméknál alapfeltétel, hogy a szeretett Férfi legalább/minimum negyvenes méretű cipőt hordjon. Nem feltétlenül kell csónakáznom az ő cipőjében, ha úgy tartaná kedvem, hogy belelépjek, de nagy valószínűséggel kellemetlenül érezném magam, ha ő csónakázna az én cipőmben, ha úgy tartaná kedve, belelép.

 

 

– szőrös

 

 

Nálamék családjában a hímneműek körében nem divat a szőrtelenítés. Nem jelent problémát, ha a Férfi mellkasa nem megfelelően van ellátva szőrzettel, de amennyiben jó munkát végeztek nála az ősi gének, véletlenül se próbálja meg eltüntetni annak jeleit.

A példa talán nem lesz a legmegfelelőbb, de képzeljük csak el, hogy éppen megcsúszik a lábunk egy nagy szakadék felett. Képzeljük először azt, hogy a Férfi keze erős – megtartana minket…, hm, és mi van akkor, ha izzad a tenyere? Úgy kicsusszan kis kacsónk, belegondolni is rossz. Képzeljük most azt el, hogy a Férfi karja, keze gyenge és mellkasa szőrzetmentes. Mintha csak a halállal randevúznánk – gondolják ezt így, Nálamék. Tehát, a szőrzet rendkívül fontos. Mellkason, fejen, lábon, karokon, állon, mindegy merre, de Nálaméknál a Férfi biztonsági adatlapján egyszerűen szükségszerű, hogy e pár felsorolt „telep” közül legalább két helyen biztosítva legyenek a megfelelő kapaszkodók.

 

 

– korlátozott izomzattal rendelkezik

 

 

Nálamék legifjabb generációjának egyik leány tagja arra az elhatározásra jutott, hogy a túlságosan kigyúrt felsőtestű férfiak látványa egyszerűen visszataszító, ezért a családi közgyűlés úgy határozott, elfogadja s szabályzatban rögzíti a Férfi izomzatának felső mérethatárait. A család ezen ifjú leánytagja egy vonaton való közlekedés alkalmával vette észre azt, hogy a vele szemben ülő férfi tapadós pólójában, hogyan rángattatja mellkas izomzatát, amikor az ő pillantása odatéved. Szájzugnyi mosoly kíséretében kapta ezen mozgáskoordinációt, így aztán nagyon nehezen tudta felmérni azon helyzet súlyosságát. Első pillantásra még úgy gondolta, valószínűleg szívizom problémái lehetnek a fiatalembernek, de aztán, mert e fiatalember arcvonásai mosolyra kerekedtek, felfedezte; a férfi játszik. A lány persze mindenképpen szeretett volna meggyőződni arról, hiszen korábban szinte semmiféle komolyabb elsősegély-nyújtási képzésen részt nem vett, hogy a fiatalemberrel minden rendben van. Kinézett az ablakon, félszemmel a férfi mellkasát figyelte – ekkor semmi sem történt, de amint rávetette pillantását úgy egészen konkrétan, a férfi mellkasa elkezdett mozogni. Talán azt gondolta e férfi, hogy ezzel jó benyomást tesz a lányra. Nem így történt. A lány alig várta, hogy valamelyikük elhagyja a szerelvényt. Folyton A lény című film járt az eszében, amit annyiszor nézett már meg kényszerből, de igazán soha nem szeretett.

 

 

– önző

 

 

Eleinte magam sem értettem, hogy Nálaméknál miért is olyan fontos ez a máskülönben negatív tulajdonság, de aztán be kellett látnom; Nálamék tudnak valamit. Fontos, hogy a Férfi szeresse önmagát, sőt némileg legyen önző. Hiába szép a mondás, hogy jobb adni, mint kapni; gondoljunk csak bele, milyen unalmas volna folyton adni… és legalább ugyanilyen unalmas lenne az, ha folyton kapnánk. Bizonyos dolgokat meg kell szerezni, ki kell érdemelni, el kell csenni… ez sokkal izgalmasabb a „MiSemTermészetsebb”-nél. Sőt, mekkora sikerélmény olyasvalakitől kapni valamit, bármit (érzést-élményt), aki látszólag csak önmagának akarja megszerezni azokat.

 

 

– jó-időzítésű

 

 

Legyen szó bármiről, nagyon fontos, hogy a Férfi ne csak a „Mindennek megvan a maga helye”, hanem a „Mindennek megvan a maga ideje” mondást is ismerje. Nálaméknál a megfelelő időzítés egy rendkívül fontos momentum.

Ezen esetben a példám rendkívül egyszerű. Tudom, persze szép és jó, ha két ember, (jó/jobb esetben, bár nekem a rossz/rosszabb esetekkel sincs problémám) egy férfi és egy nő legalább egy évvel korábban tudja, hogy mely napon szeretnének/fognak összeházasodni, de hát… Szóval, Nálaméknál, jobb, ha a bomba robban, ha már ugye bomba. Nálamék annyira szellemi-lelki síkon élnek, hogy egyáltalán nem számít nekik, ember tanúja-e az ilyen és hasonló eseményeknek. Amennyiben hisznek a Férfi emberben/nek, tudják, Istenből valóak vagyunk mi mindnyájan, nincs olyan szerv(ezet), intéző és intézmény, melynek segítségére szorulnának olyankor, amikor elkötelezik magukat valami, ezen példa esetében ’valaki mellett.

 

Legutóbbi módosítás: 2010.08.24. @ 17:15 :: Kőmüves Klára
Szerző Kőmüves Klára 747 Írás
Később talán hosszabban bemutatkozom, most csak annyit; vidéki vagyok és főleg a verseket szeretem (olvasni ...és írni is :))