Smider Dorka Életke : Kormi és a pandúrok – 9.

9. A nagy leszámolás

 

Miután diadalmaskodtak az udvari nép felett, berontottak a palotába. Éppen az utolsó percben érkeztek, hiszen Opos a macskaebédhez készülődött. Kormi Oposra szegezte fegyverét, a három macska pedig közrefogta Opos legfőbb bizalmasát, Szilast.

Kormi faggatózni kezdett:

– Csacsogj szépen kismadaram, hol van a családunk? Beszélj!

Opos egy kicsit hallgatott, s végül így szólt:

– A macskák ott vannak a pincében, a cellában, csak engedj el!

Ekkor Zsivány leszaladt a pincébe és kiengedte a családot. Kormi megkötözte Opost és Szilast.

Először Zsivány felesége jött ki, négy kicsi, foltos cicával. Zsivány majd kiugrott a bőréből és megölelte a kis családot.

Másodiknak Betyár felesége lépett elő egy virággal. Betyár felkapta és körbetáncolta vele a palotát.

Harmadiknak Bandita kedvese jelent meg. Bandita olyan boldog volt, mint még soha, és a hosszú út után végre ő is mosolygott.

Végül Kormi Felhője is előlépett a három kicsivel. Kormi először a gyerekeket karolta fel, aztán felkapta Felhőt is. Megpillantotta a kicsik időközben kifejlődött negyedik karmait is, mely óriási büszkeséggel töltötte el.

 

Legutóbbi módosítás: 2019.05.29. @ 13:21 :: Smider Dorka Életke
Szerző Smider Dorka Életke 0 Írás
Iványiné Jeles Tünde vagyok, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában tanítok, jelenleg negyedik osztályban.Örömmel mutatom be Önöknek tanítványomat, Smider Dorka Életkét. Dorka még csak 10 éves, de kimagasló tanulmányi és közösségi munkájával, versenyeredményeivel, példamutató magatartásával és szorgalmával gönczys diákhoz méltón öregbíti iskolánk hírnevét. Érdeklődése széleskörű, de igazán magyar nyelv és irodalom tantárgyakban bontakozott ki a tehetsége, melyet versenyeredményei is alátámasztanak. Szabadidejében szívesen írogat.Alkotásai között szerepel vers, mese és novella is (utóbbinak a második része előkészületben van). Versével tavaly 1. helyezést ért el a Petőfi Sándor Általános Iskola megyei versíró versenyén. Imádja az állatokat, így kis kedvenceit ismerhetjük meg műveiben, színes fantáziájának megnyilvánulásán keresztül.Munkáit örömmel javítottam, közben biztattam, hogy ezen a megkezdett úton haladjon tovább. Határozott elképzelése van a jövőjét illetően, hisz minden vágya, hogy állatorvos legyen. Kedvenc sportága a kézilabda, melyet jövőre folytatni szeretne. Minden megmérettetés során kitartásáról, akaraterejéről tesz tanúbizonyságot.Mindenkivel szemben kedves, tisztelettudó, társai is felnéznek rá. Szerencsésnek érzem magam, hogy első osztálytól kezdve tanúja lehettem személyisége és tehetsége fejlődésének, segíthettem munkái, tanulmányai során. Az iskolánk is nagy hangsúlyt fektet az oktató, nevelő munka mellett a tehetséges gyermekek felkarolására, melyhez intézményvezető asszonytól, Agárdiné Burger Angélától maximális támogatást kapunk. Ezúton mondok köszönetet Főszerkesztő Úrnak, Pápay Arankának, Bereczki Gizellának, az egész szerkesztőségnek, hogy lehetőséget adnak Dorka "írói vénájának" kibontakozásához. Gratulálok minden kedves alkotónak és sok örömteli percet kívánok munkájukhoz! Üdvözlettel: Iványiné Jeles Tünde tanító néni