Smider Dorka Életke : Kormi és a pandúrok – 3.

3. Fiatal mamától fiatal kicsik

 

 

Telt múlt az idő, s az ifjú pár nagy boldogságban, szeretetben élt, nem is sejtve, hogy hamarosan veszély leselkedik rájuk. A rettegett Opos kutya, az ebek fővezére, friss cicahúsra vágyott, mert nagyon megbetegedett és csak három kiscica és a fiatal anyjuk gyógyíthatná meg őt. Vajon hol talál egy olyan macskát, akinek három kicsinye van és ráadásul ő maga is alig egy éves?

Elhatározta, hogy a világ végére is elmegy, hogy megtalálja a gyógymódot, csak legyen elég ereje hozzá. Opos csak a szerencsében bízhatott.

 

*

Kormi éppen a szokásos kövön aludt, amikor elébe futott a szolgájuk, Cirmi, és boldogan nyávogta a következőt:

– Képzelje, Kormos úr, a neje olyan gyönyörű három cicát fialt, amilyet még nem látott a világ! 

Kormi izgatottan felpattant és szaladt Felhőhöz. Amint hazaért látta a három kiscicát, akik tényleg nagyon gyönyörűek voltak. Két kisfia született és egy kislánya. A kislány fehér, az egyik kisfiú fekete, a másik pedig szürke színű volt. A lányt Karmos Havasnak, a fekete fiút Karmos Alkonyatnak, a szürke fiút pedig Karmos Szürkületnek nevezték el.

 

*

A cicák szépen fejlődtek. Pár hét múlva a fiúk már egerésztek és olyan vakmerőek lettek, mint az apjuk. Havas pedig olyan ügyesen és finoman tudott lopakodni, mint az anyja. Fára mászni még egyikük sem tudott. Mit volt, mit tenni a szülők meg akarták őket tanítani eme mesterségre. Sajnos, amikor kérték utódaikat, hogy eresszék ki a karmaikat, észrevették, hogy nem négy, hanem csak három karmuk van. Búsultak is erősen, ha a kicsik nem tudnak fára mászni, akkor nem tudnak elmenekülni a veszély elől egy olyan helyre, ahol biztonságban lehetnek. Ahogy ezt kimondták, nem gondoltak arra, hogy Opos egyik kémje, Csinti kihallgatta őket.

Amint a besúgó ezt megtudta, szaladt vissza főnökéhez és mondta neki:

– Nagyságos Opos úr, jelentem alássan, megtaláltam, amit kerestünk! Az Elek utca 28. szám alatt lakik egy macskapár, akik alig egy évesek, és három cicájuk van. Hű, de még milyenek! Két héttel ezelőtt születtek. Olyan szépek, de olyan szépek, ráadásul teljesen védtelenek! Csak három karmuk van négy helyett, ezért nem tudnak fára mászni.

Amint Opos ezt meghallotta, azonnal megbízta hét legügyesebb szolgáját a kicsinyek elfogásával.

 

Legutóbbi módosítás: 2019.05.29. @ 13:21 :: Smider Dorka Életke
Szerző Smider Dorka Életke 0 Írás
Iványiné Jeles Tünde vagyok, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában tanítok, jelenleg negyedik osztályban.Örömmel mutatom be Önöknek tanítványomat, Smider Dorka Életkét. Dorka még csak 10 éves, de kimagasló tanulmányi és közösségi munkájával, versenyeredményeivel, példamutató magatartásával és szorgalmával gönczys diákhoz méltón öregbíti iskolánk hírnevét. Érdeklődése széleskörű, de igazán magyar nyelv és irodalom tantárgyakban bontakozott ki a tehetsége, melyet versenyeredményei is alátámasztanak. Szabadidejében szívesen írogat.Alkotásai között szerepel vers, mese és novella is (utóbbinak a második része előkészületben van). Versével tavaly 1. helyezést ért el a Petőfi Sándor Általános Iskola megyei versíró versenyén. Imádja az állatokat, így kis kedvenceit ismerhetjük meg műveiben, színes fantáziájának megnyilvánulásán keresztül.Munkáit örömmel javítottam, közben biztattam, hogy ezen a megkezdett úton haladjon tovább. Határozott elképzelése van a jövőjét illetően, hisz minden vágya, hogy állatorvos legyen. Kedvenc sportága a kézilabda, melyet jövőre folytatni szeretne. Minden megmérettetés során kitartásáról, akaraterejéről tesz tanúbizonyságot.Mindenkivel szemben kedves, tisztelettudó, társai is felnéznek rá. Szerencsésnek érzem magam, hogy első osztálytól kezdve tanúja lehettem személyisége és tehetsége fejlődésének, segíthettem munkái, tanulmányai során. Az iskolánk is nagy hangsúlyt fektet az oktató, nevelő munka mellett a tehetséges gyermekek felkarolására, melyhez intézményvezető asszonytól, Agárdiné Burger Angélától maximális támogatást kapunk. Ezúton mondok köszönetet Főszerkesztő Úrnak, Pápay Arankának, Bereczki Gizellának, az egész szerkesztőségnek, hogy lehetőséget adnak Dorka "írói vénájának" kibontakozásához. Gratulálok minden kedves alkotónak és sok örömteli percet kívánok munkájukhoz! Üdvözlettel: Iványiné Jeles Tünde tanító néni