Vajdics Krisztina : A vörös rózsa

… vidáman tett-vett nyári palotájában…

 

A szép királylány vidáman tett-vett nyári palotájában, amikor süvegét lobogtatva, nagy hajlongások közepette, harsogva betoppant egy hórihorgas hírnök.

— A királyfi fehér lovon újra jő! — rivallta jutalmát várva.

A királylány bosszúsan elkergette, kapkodva készülődni kezdett, felöltötte legcsúnyább, narancssárga toalettjét és morcos tekintettel orcáján, egész udvartartásával körülvéve várta a vendéget.

A királyfi a hosszú úton mindvégig a gyönyörű jövőről álmodozott, szinte már látta lelki szemei előtt a dacos arával eltöltött éveket, a szenvedélyes veszekedéseket, a boldog kibéküléseket, hiszen ő is ugyanúgy, mint mindenki ezen a tájékon, jól tudta, bizony, konok ez a királylány.

Amikor az ifjú kérő megérkezett a palotába, az izzószemű feleségjelölt elé lépett, egy gyönyörű szép, vörös rózsát nyújtott felé, s mint jó néhányszor, most is feltette ugyanazt a kérdést:

— Szép Hölgyem, Nyári királylány! Lenne a feleségem?

A királylány ugyan elfogadta a rózsát, meg is szagolgatta, mert nagyon szerette a virágokat, de haragos, éjkék szemeit villogtatva ismét utat mutatott.

— Nem! — felelte határozottan és nyomatékosan, s egész udvartartásával együtt hetykén sarkon fordult.

A királyfi megelégelte a sok visszautasítást, duzzogva kikapta a távozni készülő úrhölgy kezéből a gyönyörű vörös rózsát és mérgesen visszalovagolt saját várába.

Boldogan éltek eztán egymás nélkül, míg meg nem haltak.

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:29 :: Vajdics Krisztina
Szerző Vajdics Krisztina 122 Írás
1966. március 14-én Miskolcon születettem. Gyermekéveimet Debrecenben töltöttem. A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, majd a nyíregyházi Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakos hallgatója lettem. Az írás szenvedélye vezetett a nyíregyházi Krúdy Gyula Újságíró Akadémiára, ahol újságírást tanultam. A helyi napilapokban jelentek meg első tárcáim, portréim, interjúim. 2008 karácsonyára jelent meg Neked írtam című verseskötetem, mely 42 verset tartalmaz. 2008-ban részt vettem a Magyar Író Akadémia írói kurzusán. 2012-ben szerkesztője, lektora lettem az Élő Költők Könyvklub kortárs irodalmi portálnak. Ebben az évben jelent meg Szökőangyal című novelláskötetem, második verseskötetem Szó születik címmel 2013 karácsonyára készült el. Az írás számomra levegővétel.