H.Pulai Éva : MEGHÍVÓ!

Kühne Katalin : Fénnyel teli téli sötét című könyvének bemutatójára.

 

Kühne Katalin : Fénnyel teli téli sötét című kötete az utóbbi 2 év termését tartalmazza: novellákat, memoárokat, esszéket, verseket.

 

 

 

MEGHÍVÓ

 

A Miskolci Városi Könyvtár Kaffka Margit Fiókkönyvtára

(3527 Miskolc, Park u. 8.)

 

tisztelettel meghívja Önt és barátait

 

Kühne Katalin: Fénnyel teli téli sötét című könyvbemutatójára

2011. október 6-án 16. 30 órára

 

 

Közreműködik: Nagy Gábor könyvtáros, Vigula Mihajlo zenetanár, Virág Gergely, az Irodalmi Rádió előadója rádiófelvételről.

 

 

A kötet megrendelhető: hkkatica@gmail.com

 

 

 

Kühne Katalin: Fénnyel teli téli sötét című kötetemről

 

A kötetben lévő írásokkal a butaság, közöny, dermedtség, elidegenedés, nehéz emberi sorsok, szenvedések mellett a változás reményét, a hit, fény erejét is szeretném megmutatni. Három ciklusba szerkesztettem gondolataimat: Életerő, Legyőzhetetlen világosság, Fényhozó. Bármilyen sötétségből, kilátástalannak tűnő élethelyzetből a fény felé lehet fordulni, a mélyből, hangyák közül mindig fel tudunk emelkedni a sasok közé, utat találhatunk önmagunkhoz, embertársainkhoz, ha megismerjük értékeinket. Csodálatos a világ, benne az ember akkor is, ha a természetben és társadalmakban pusztító erők működnek. Jobbá tehetjük mikro- és makrovilágunkat, teremthetünk, ha figyelünk egymásra, környezetünkre, törődünk velük, netán áldozatokat is hozunk érte. Memoárnak tűnő írásaimban, az 1. sz. 1. személyben íródott történetek csak részben szólnak rólam, elődeimről, sokkal inkább arról, hogyan gondolkodom. Novelláimban, esszéimben a kisemberek, az elesettek gondjai, jelenlegi társadalmi, gazdasági problémáink mellett a múltunkról is szólok, elmondom elképzeléseimet a jövőnkről is. Szívemhez közel álló társakról, írókról, nagyjainkról versben teszek vallomást. Szeretném leendő olvasóim elé tárni azt, hogy szerintem mit kellene ahhoz tennünk, hogy utódaink egy szebb, nyugodtabb világban nőhessenek fel. A nagy gondolkodók mindent megírtak már előttem, sok újat nem tudok mondani senkinek, mégis úgy éreztem, le kell írnom több mint hatvan év tapasztalatait. Egy apró porszem vagyok a világegyetemben, de a teljességnek részeként élek. Ha egy mondatom valakiben megmozdít valamit, örülök, mert csekély eszközeinkkel mindannyian, így én is hozzájárulhatok ahhoz, hogy másképpen éljünk.

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.11. @ 06:39 :: H.Pulai Éva
Szerző H.Pulai Éva 1146 Írás
A H. a nevem előtt, csak egy megkülönböztető jel, hogy ne keveredjenek össze a hírösszeállítások a firkáimmal. *Pulai Éva