Smider Dorka Életke : Kormi és a pandúrok – 2.

2. Az ismeretlen cica

 

 

A hajnal vörösen tört fel az égre. Kormi boldogan nyávogott, hogy magára vonja a figyelmet. Pár perc múlva Dorka jött érte és bevitte a cicát a házba. Korminak azonban kedve támadt visszamenni a kertbe, de kisgazdája először nem tartotta ezt jó ötletnek. Végül mégis kivitte. A cica boldogan vágott neki a kertnek. Ahogy bejárta a zöld területet, megpillantott egy fehér foltot, és azon kezdett tanakodni, mit tegyen, megtámadja, vagy inkább megnézze, mi az. Végül a békés megoldást választotta és elindult a szőrgombóc felé. Nagy meglepetésére az a pacafolt egy cicalány volt, aki keservesen sírt az almafa hűs árnyékában. Kormi odament hozzá és megkérdezte:

– Miért sírsz, Te szép cicalány?

– Azért sírok, mert a gazdám azt mondta, ha napnyugtáig nem házasodom meg, akkor kidob a házából, és többé nem láthatom az anyukámat.

– Ne sírj, te cica, én szívesen leszek a férjed! Előbb azonban áruld el nekem, ki vagy, mert a gazdám mindig arra tanított, hogy soha ne barátkozzak idegen kutyákkal és macskákkal – mondta Kormi.

– Rendben, elmondhatom neked, de ígérd meg, ha a férjem leszel, akkor a gazdámmal szépen bánsz, mert ellenkező esetben, mindkettőnket kipenderít.

– Ígérem, becsületszavamat adom neked! – felelte a leendő vőlegény.

– Az anyámat Fekete Cirmosnak, apámat Villám Harcosnak, engem pedig Felhőnek kereszteltek el. Téged hogy hívnak?

– Karmos Kormos a becsületes nevem, de hívj csak Korminak.

Végül Felhő boldogan kiáltotta:

– Akkor, én a tied, te az enyém, ásó, kapa és a nagyharang válasszon el minket!

A cicalány boldogan ugrott az újdonsült vőlegénye nyakába, és elvezette őt a házukba, hogy megtartsák a lakodalmat. Küldöttek Kormi gazdáiért, küldöttek Felhő apjáért. Küldöttek ide, küldöttek oda, még a hetedik falu határán túl élő rokonokhoz is, hogy együtt ünnepeljen velük az egész macskanemzetség. Még aznap megtartották Kormi és Felhő lakodalmát.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.05.29. @ 13:21 :: Smider Dorka Életke
Szerző Smider Dorka Életke 0 Írás
Iványiné Jeles Tünde vagyok, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában tanítok, jelenleg negyedik osztályban.Örömmel mutatom be Önöknek tanítványomat, Smider Dorka Életkét. Dorka még csak 10 éves, de kimagasló tanulmányi és közösségi munkájával, versenyeredményeivel, példamutató magatartásával és szorgalmával gönczys diákhoz méltón öregbíti iskolánk hírnevét. Érdeklődése széleskörű, de igazán magyar nyelv és irodalom tantárgyakban bontakozott ki a tehetsége, melyet versenyeredményei is alátámasztanak. Szabadidejében szívesen írogat.Alkotásai között szerepel vers, mese és novella is (utóbbinak a második része előkészületben van). Versével tavaly 1. helyezést ért el a Petőfi Sándor Általános Iskola megyei versíró versenyén. Imádja az állatokat, így kis kedvenceit ismerhetjük meg műveiben, színes fantáziájának megnyilvánulásán keresztül.Munkáit örömmel javítottam, közben biztattam, hogy ezen a megkezdett úton haladjon tovább. Határozott elképzelése van a jövőjét illetően, hisz minden vágya, hogy állatorvos legyen. Kedvenc sportága a kézilabda, melyet jövőre folytatni szeretne. Minden megmérettetés során kitartásáról, akaraterejéről tesz tanúbizonyságot.Mindenkivel szemben kedves, tisztelettudó, társai is felnéznek rá. Szerencsésnek érzem magam, hogy első osztálytól kezdve tanúja lehettem személyisége és tehetsége fejlődésének, segíthettem munkái, tanulmányai során. Az iskolánk is nagy hangsúlyt fektet az oktató, nevelő munka mellett a tehetséges gyermekek felkarolására, melyhez intézményvezető asszonytól, Agárdiné Burger Angélától maximális támogatást kapunk. Ezúton mondok köszönetet Főszerkesztő Úrnak, Pápay Arankának, Bereczki Gizellának, az egész szerkesztőségnek, hogy lehetőséget adnak Dorka "írói vénájának" kibontakozásához. Gratulálok minden kedves alkotónak és sok örömteli percet kívánok munkájukhoz! Üdvözlettel: Iványiné Jeles Tünde tanító néni