Kerti Károly György : Taréj haikuk

„Taréj”

 

hegyek taréja

csipkézi az égboltot

napcsodálkozás

 

tavasz közelít

lecsúszik a hó paplan

háztaréj villan

 

hullámtaréjok

harsogva vitatkoznak

kié is a part

 

felhők taréja

eget ostromló lovak

csatakos háta

 

felhők taréja

tó vizébe zuhanva

koptatja élét

 

utat –rikkantja

rőt tarajos peckesen

kot kot a válasz

 

kedves tarajos

látogasd oldalunkat

kot kot kot pont tyúk

 

tudja magáról

jól áll neki a taréj

peng a sarkantyú

 

hegykúp a vízen

csipkés taréjjal ékes

úgy tükröződik

 

tarajok hátán

kifeszülve kilépni

a végtelenbe

 

tarajos felhők

mohón falják a napot

mi marad nekünk

 

a lagúnába

méltósággal  beúszik

egy arany taréj

 

taréjos habbal

elbájol és csábítgat

mérgezett pohár

 

a nap taréja

sikkantva végigcsúszik

tavunk kék jegén

 

hunyorog a nap

rőt taréj rikoltozik

újra reggel van

 

bőszen hoz létre

taréjos szavaival

szédítő örvényt

 

száguldó taréj

szétválasztja az udvart

végérvényesen

 

bokrok taréja

víztükör csillámában

éggel összeér

 

hullámtaréjok

kaszabolják az eget

felhők rebbennek

 

ordító hullám

taréjokra robban szét

éles sziklákon

 

tetők taréja

kihívóan felesel

a kelő nappal

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Kerti Károly György
Szerző Kerti Károly György 0 Írás
Kerti Károly György vagyok.Múzeumi és privát restaurátor. Emellett rendszeresen festek, rajzolok.Időnként szükségét érzem, hogy versben, prózában is megmutassam magam