Boér Péter Pál : A hízó húzza ki

 

Egy begombolt buldog tombol. Bolhája hája kergeti a plafonra, mert nő és gyarapszik. Ő pedig már olyan, mint a csipkefa bimbója, fa is bimbó is. Csipkedve is megehetetlen ez a kis szörnyeteg, ami őt zabálja épp. Vonyítani sem bír, feltépte magában a sírógörcsöt indító, kutyaeb-rakéta nyomógomb dobozát, és belehasít a levegőbe, amitől az apránként megrepedezik és keményen potyog mellé. A kialakított légszomj vákuumteréből nem ösztönei, hanem a hízó húzza ki.

Legott kiterül s elhever. Lihegve beharapdálja a szippanthatót. Lassan megnyugszik. A bolhák is megvénülnek egyszer és kipotyog metszőfoguk, ha nincs is, a szúrdancs is megványad majd. Ennek tudatban, zápfogaival a szájzár eltökéltségében egymásra harapva áraszt némi belülről fakadt fájdalomcsillapítót.

Az idegrezgése is csendes zakatolássá csitul, s amint a szomszéd drótháló és kutyajel-territórium lerakatán túli kolléga megjelenik, szapora hátsóláb vakarózások közben, elönti a megelégedettség. Neki csak egy van!

Most odamegy, egy nagyot kutya-kommunikál, még akkor is, ha pontosan kettőbe osztódva lefeleződik a bolhaállomány, mert lehetséges, hogy a sajátját elveszíti. Az újakról úgysem tud mást elképzelni, mint azt, hogy eleve elaggottak, megcsömörlöttek, diétáznak, vagy nem szeretik a kutyát tápnak.

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:29 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/