Boér Péter Pál : Tökmindegybe

 

 

 

– A helyszín magáért beszél. Itt, a jégpálya kellős közepén, ahol nyáron műlovarda van, a korcsolyázást és a hasonlóan vasalt talpú állatszeretetet ötvözhetjük.

Hát nézze bánatos tekintetű, nagyfülű barátom, vigyorogjon, ha másért nem, saját magáért! Itt van a lovaskorcsolyást koronázó két kérdés. Ha ezekre válaszol, elsőnek zsebelheti be a főnyereményt. Szeretné ugye? Hahó, ne aludjon! Ja, mint látom nem alszik, csak eluralkodta a félkóma. Szóval erről a két képről kellene eldönteni, melyik ábrázolja a Kossuth teret és melyik a Hősök terét. Parancsoljon, fogja meg, töprengjen, igazítsa meg az inggallérját, van idő, nem sürget a tatár!

Nagyobb súlyú, talán tonnásabb kérdésekkel is megbirkózott már. Ragyogóan agyába vésődtek a dolgok, akár kottát olvasó, zongorázó eb – körömrágás nélkül –

találta fel magát. Egyből rávágta, hogy a lila akác, lila színű!

– Nos, nálunk gyakoriak a beugratós kérdések! Lassan, de biztosan válaszolhatna.

– Kérem, ez itt a Kossuth tér, ez pedig a Hősök tere.

– Bravúros válasz, most már, hogy túl van a nehezén, árulja el nekünk is, honnan jött rá!

– Hát, tetszik tudni, itt az alján írja is. A szemeim még a régiek, jól láthatóak a terek megnevezései.

– Csodálatos, nem esett a kételkedés csapdájába! Már csak azt kellene megválaszolnia, hogy a kettő közül melyik maga?

– Mit tetszett kérdezni?

– Hát, az egyszerű kérdés az, hogy a kettőből melyik maga…

– Ja, tehát nem a lőcslábú!

– Fanfárok szólhatnak, bajnokot avatunk! Briliáns válaszával ellágyította szívemet és kalapács emelésre késztet. Nos a nyeremény már biztos, ön itt az első főnyerő!

Húzza ki a három boríték közül az egyiket!

– Kérhetném a középsőt?

– Nem, fogja és húzza!

– Ja, bocsánat…

A megszeppent játékos kihúzta a középsőt.

– Remek, nyissa ki! Á, mielőtt kinyitná, kérem jegyezze fel milyen pénznemben óhajtja a nyereményt!

– Tökmindegy…

– Rendben, én ezt most fel is írtam. Nem tudom melyik ország pénzneme, de a lehetetlen nálunk kizárt, ha antarktiszi valutában kérné, azt is ki tudnánk fizetni. Remek, most húzza ki és olvassa be az összeget! Hahó, miért nem szól?

A játékos igen csendesen álldogált.

– Azt hiszem, rossz borítékot húztam, nincs ráírva semmi…

– Ja, akkor maga a zéró tökmindegyes összeget nyerte meg. Most felkérek mindenkit nagy, nagy tapsra, aztán majd külön műsorban kifaggatjuk, mire is költi ezt a hirtelen ölébe szakadt, busás összeget.

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2012.01.10. @ 17:26 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/