Jampa drolma : Haiku csokor

 

Zöld ujjak hegyén
magasba tör? gyertyák –
gesztenyevirág

 

Orgonavirág:

felf?zött lila kelyhek –

mála gyöngysora

 

Barackfa álmát

tavasznak pitvarában

új Hold vigyázza

 

Fák sikítanak,

karjaik kapaszkodnak

színtelenségbe

 

Kertem csendjében
némaságra ítélt k?
utcazajt hallgat

 

Dolgok lényege,
fontossága csak t?n?
id? függvénye

 

Csilingelve fut
az élet, a vége mégis
csak harangkongás

Halál párunkkal.
az els? lélegzettel
már jegyben járunk

Élni és halni
nyíló, hulló virágként –
nem kell ennél szebb!

 

Kínok gyötörte
testem meglovagolja
hangulatomat

 

Lelkemnek konca

felett kesely?k hada –

keringve lecsap.

 

Magunk épített

gát nehezen szakad át.

De aztán szaladj!

 

Hátadon hordott

gondolatod leteper.

Élni állva kell!

 

Fenét keverek,

mit tökölök, nyekergek.

Vízre! – Hagy vigyen!

 

Utam csak egy van;

szívvel kell azt megélnem.

Lehet, vére hull. 

 

Kettétört világ

egésszé gömbölyödött.

Nézd – kaleidoszkóp!

 

Játszott az ég, de

köddé vált észrevétlen

– majdnem elértem!

 

Virágszirom hullt

tóra, fodra ringatja –

édes teherként.

 

T?z- Hold virága

nyílt fekete horizonton –

és átjárt a fény.

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Jampa drolma
Szerző Jampa drolma 31 Írás
Szabó Aida (Jampa drolma) vagyok. Életem sorsdöntő eseménye után ragadtam tollat 2005-ben. ÀžMála gyöngysoraÀ címmel haikuim 2008-ban magánkiadásban jelent meg. ÀžPillangóálmokÀ verseskötetem kiadását a Holnap Magazin 2009 évi pályázatán nyertem. Az I.R. egyik pályázatán első helyezést értem el a ÀžBarackfa álmaÀ című haikuimmal. Augusztusban megtartott Haiku Világtalálkozó egyik magyar résztvevője voltam. Itt találsz tőlem haikukat: http://www.terebess.hu/haiku/magykezdo.html Nevem mellett zárójelben levő név - Jampa drolma -, a tibeti nevem, ami szelídséggel, szelídséget védelmezőt jelent. ÃÅtmutatásként veszem, és hiszem: ahogy az erőszak erőszakot, hasonlóképpen a szelídség szelídséget szül.