Vajdics Krisztina : Az árverés

A jótékonysági vásáron elárvereztek egy űrhajót.

A jótékonysági vásáron elárvereztek egy űrhajót. A szőke hajú, nádszál karcsú hölgy, aki az árverést vezette, nemrég egy tengerparti nyaralásból tért vissza, ezért kicsit kuszáltabbnak tűnt, mint máskor. Szépen lesült arcát kissé félrebillentve, szerelmesen ábrándozott, így nem vette észre az utolsó jelentkezőt. Lecsapta hát a kalapácsot.

      — Senki többet, harmadszor? — kérdezte szórakozottan, és már ütött is.

      Hátul, egy férfi bizonytalanul jelentkezett tovább.

      — Tessék parancsolni! — szólította a hölgy.

      — Lenne a feleségem? — kérdezte az úr érdeklődve, meglehetősen szigorú tekintettel.

      A hölgy ábrándosan feltekintett, az úr márkás órájára nézett, és megszólalt.

      — Maga is jelentkezett az űrhajóra?

      — Igen — rebegte a jól szituált úriember.

      — Akkor mindenképpen! — válaszolta a hölgy.

      — Ásó, kapa, nagyharang is kéne! — szólalt meg valaki az első sorból szarkasztikusan, kicsit vidékies hanghordozásban.

      — Még nincs, de lesz! — vágta ki hetykén a szürke öltönyös, elegáns férfi, majd ránézett az órájára és sietve távozott a teremből.

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:33 :: Vajdics Krisztina
Szerző Vajdics Krisztina 122 Írás
1966. március 14-én Miskolcon születettem. Gyermekéveimet Debrecenben töltöttem. A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, majd a nyíregyházi Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakos hallgatója lettem. Az írás szenvedélye vezetett a nyíregyházi Krúdy Gyula Újságíró Akadémiára, ahol újságírást tanultam. A helyi napilapokban jelentek meg első tárcáim, portréim, interjúim. 2008 karácsonyára jelent meg Neked írtam című verseskötetem, mely 42 verset tartalmaz. 2008-ban részt vettem a Magyar Író Akadémia írói kurzusán. 2012-ben szerkesztője, lektora lettem az Élő Költők Könyvklub kortárs irodalmi portálnak. Ebben az évben jelent meg Szökőangyal című novelláskötetem, második verseskötetem Szó születik címmel 2013 karácsonyára készült el. Az írás számomra levegővétel.