Meyer József : E-mail mesék 3. (Az ajándék)

 

Nagy örömmel olvastam leveled, amelyben az ünnepi ajándékozásról írod meg okos gondolataidat. Megható, hogy a többiek mellett, kishúgodnak olyan játékot szánsz, amely egyszerre több értéket képvisel. Ez az, ami miatt lelkesen támogatlak így, a válaszom keretein belül is.

Ötleted — a Matrjoska baba — annyira fölkeltette az érdeklődésemet, hogy közben elmentem megnézni, milyen a kínálat egyáltalán. Ahol hozzá lehet jutni, ott a lehetőségek szinte korlátlanok. Méretgazdagság, stílusbéli és alkotóelemek különbségei teszik izgalmassá a válogatást. Ha megengeded, akkor sorolnám a játék erényeit.

A legfontosabb az orosz művészet közelmúltba vezető hagyománya, tiszteletének megnyilvánulása a kötődésben a természetes faanyaghoz, a gondos megmunkálásban, valamint a díszítő festés motívumaiban. Mondhatod, hogy ez egy idős ember gondolkodásmódja. Igazad van!

Ami sokkal izgalmasabb: egy ilyen ajándékod rendkívül értékessé és tartalmassá válik, amint mesét kerítesz hozzá. Helyesebben kikötheted, hogy úgy kaphatja meg, ha meghallgatja a hozzá illeszthető játékos gondolataidat. Ez az összekapcsolás megemeli és emlékezetesebbé teszi ezt az örömforrást a leányka számára.

Noha erőltethető egészen távoli rokon vonás; például a fáraók rétegező, mumifikáló temetkezési eljárásaiban… ezt a mesterkélt párhuzamot mégis azonnal vessük el! Olyasmit kell megemlíteni, ami személyes, összefügghet a tapasztalással, munkába veszi a fantáziát. Nyilván a megajándékozott türelmével sem szabad visszaélned. Csak annyit mondj el, amennyi okvetlenül érdekes számára.

Részemről az aura egymásban ölelkező hét rétegéből indulnék ki. Persze, mi ezeket részleteiben megbeszéltük a korábbi eszmecseréink során. Hogy az aurát számosan kapcsolatba hozzák a fő csakrákkal. Kérlek, hogy a meséd szempontjából okvetlenül a hétbabás változatot vásárold meg!

Mások mint önvédelmi rendszert tartják számon. Szóval, több megközelítés közül választhatsz. Én ez utóbbi mellett török lándzsát. Könnyebben el tudnánk fogadtatni, bárkivel. Miközben pontosan jelez betegségeket, energia eltéréseket, praktikusan átkok, rossz kívánságok is fennakadnak az aurán. Énünkhöz vezető egyetlen átjárási lehetősége a szemünk, a nyílt tekintetünk. Nem véletlen az obligát felszólítás: nézz a szemembe! Ennek híján bezáródsz, hozzáférhetetlenné teszed magad bárki számára. Ezért fontos a Matrjoska, a nézésében megfogalmazott őszinteségében, egyáltalán a szétnyithatóságában, mint elgondolkodtató párhuzam.

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:48 :: Meyer József
Szerző Meyer József 61 Írás
1949-ben, Budapesten születtem. Manapság mérnökként dolgozom az építőiparban. Évek óta foglalkozom szakcikkek írásával, olykor más műfajjal is próbálkozom, Brády Zoltán nagylelkűségének köszönhetően némelyikük megjelent a Kapuban. 2010 novemberében Beró (Beri Róbert) meghívott az általa életre keltett" Édentől északra" művészeti csoportba.