George Tumpeck : A REND

*

 

Rayen nem számított igazán jó gyereknek, így érthető, hogy már fiatalon elhagyta a szülői házat. Sokáig az utcán lakott, és ez az életstílus az, ami miatt összeütközésbe került a törvénnyel. Nem volt ő bűnöző, de a rend őrei éberek. Bevitték, vádolták, majd a bíró szabadon engedte. Ez olyan rendőri felügyelet féle, tekintettel fiatal korára. Egy jelzés, hogy odafigyelnek rá.

      Ezzel elvileg nem is lett volna baj, de Isten útjai kifürkészhetetlenek, és nem minden rendőr pszichológus.

      Rayen őszintén szeretett volna „jó útra” térni.

      Bejelentkezett egy menhelyre. Rövid idő alatt megkedvelték. Hiányzott neki a család, az érzés, hogy tartozik valahová, valakihez. Hamarosan barátnője is akadt.

      Egy randevú alkalmával, a kocsinak dőlve ölelkeztek, amikor is a rend éber őre igazoltatta. Rayen nem ellenkezett, tisztelettudóan átadta az okmányait, és várt. A rendőr leellenőrizte, majd „rovott” múltjára való tekintettel az autó módszeres átkutatásához kezdett. Rayent elöntötte a hideg felelem. Nem akarta, hogy újra bevigyék, nem akarta elveszíteni azt, amit otthonnak érzett. Hirtelen ötlettől vezérelve futásnak eredt.  

      Fiatalos meggondolatlanság, hiszen minden személyes információt átadott a rendőrnek. Ha nem most, majd beviszik máskor. A rend ifjú őre — merthogy ő is csak pár hónapja volt rendőr — nem tűrhette, hogy a nép ellensége elfusson. Uzsgyi, utána. Lett is kergetőzés egész addig, amíg a folyót határoló kőkorláthoz értek. Rayen könnyed mozdulattal átugrotta, és megállt.

      A kőkorlát másik oldalán, egyméteres perem után egy harminc-negyven méteres szakadék következik.

      Nincs hova menekülni!

      A rend őre ilyen esetben komótosan előveszi az oldalfegyverét, és felszólítja, hogy másszon vissza, ahol kedvére letartóztathatja. Elvileg ennek így kellett volna történnie. Nos, nem így történt.

      A rendőr — aki alapos helyi ismeretekkel rendelkezik — a kőkorlátról Rayenre vetette magát, így mind a ketten lezuhantak.

      Idáig a történet.

      A rendőrségi szóvivő nagyon szűken számolt be, de azt kihangsúlyozta, hogy a kollégáról nem óhajt nyilatkozni. — Mondjuk, ezt nem is csodálom.

      A helyszínre érkező rendőrök, tűzoltók és mentők megkezdték a mentési munkákat, hatalmas darus-kocsi eresztette le őket a szakadékba. A ment?orvos ilyen estben megvizsgálja a sérülteket, majd eldönti, ki részesül ellátásban először. Ennek is elvileg így kellene történnie, de ez sem így történt.

      A rendőrnek combnyaktörése lett és azonnal hordágyra került, majd a daru közel negyvenöt perc alatt kiemelte a szakadékból. A várakozó ambulancia máris kórházba szállíthatta.

      Rayen, belső sérüléseibe lassan és csendesen belehalt.

      A többit a kedves olvasóra bízom.

      A kőfal kisebb zarándokhely lett, virágok, gyertyák és játék-mackók díszítik.

Legutóbbi módosítás: 2012.07.30. @ 11:25 :: George Tumpeck
Szerző George Tumpeck 301 Írás
BemutatkozásTumpeck György vagyok, 1953 nov. 14-én születtem Budapesten. 1985 óta élek Canadában, először Torontoban, majd az utóbbi pár évben Niagara Fallson. Hobbim a horgászás, szeretem a csendet, az egyedüllétet. Fotózással is foglakozom, és természetesen írok is. Társaságom szerint, jókedéjü, vidám emberke vagyok, én ezt inkább egy bohóc álarcának érzem