Kelebi Kiss István : Haikufüzér

Üveg

Belehelt ablak
vagy. Titokzatos? Inkább
csupán homályos.

Mese

 

Kacsalábú vár.
Egy Hétfejű. Sás között
királyfi-béka.

Rejtekhely

Szétfeszítem a
virágot, melyben lakom.
Ollócsattanás.

Lehetőség

Lehettem volna
darázs, de ember lettem.
Fullánkom a szó.

Tavasz

Érkező fecskék
operálni kezdik a
téldaganatot.

Ősz

Pókhálón dérgyöngy,
alatta őzagancsra
akasztva a köd.

Aluljáró

Huzat köszörű
szikrázik. Élesednek
sorsok kései.

Felfedező

 

Térképek fehér
foltjai szállingóznak.
Szánkó vagy hajó.

Kosár

 

Barkátlan fűzág
kosárrá-kényszerítve
hiába jajgat.

Őr

 

Udvart vigyázó
akác zubbonyán gerle
fészek-rendjele.

Büntetés

Éjfélsarokban
csillagokon térdepel
a holnapi nap

Csíny

 

Mint egy rossz gyerek,
ez a tavasz kertünkre
tulipánt pingál.

Éjszaka

 

Belevéste már
az árnyékokat a csönd.
Sírkő lett a táj.

Árnyék

Hiába sietsz,
az árnyék mindenképpen
sorsodra omlik.

 

Zene

Megpróbáltam egy
húron pendülni veled,
de hamisan szólt.

Hajnal

Piros keszeghas
égbolt.Ficánkoló kedd.
Fűszálon gyöngysor.

Aszály

Nem csobbanó kút.
Tükörképét kereső
riadt almafa.

Sors

Félig-kész hidak
alatt sóhajtás-folyók.
Sodródó sorsok.

Vers

Minden vers sebet
ejt benned, hogy másokat
meggyógyíthasson.

Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Kelebi Kiss István
Szerző Kelebi Kiss István 71 Írás
Megszülettem és meghalok.Ilyen egy elven kör.