Urbán-Szabó Béla : Urbán-Szabó Béla: Érzés

„Menekülésben vagy…”

Menekülésben vagy,

az időt siettetnéd,

mintha bármiről

is lekésnél;

keresed, mi

fényesebb a fénynél.         –      ez eddig rendben volna

———————————————————

Vak rohanásban

az idővel az időben,

keresed a jövőd

a jövőben.

Észre sem veszed

magad a zuhanásban,

ezen is túl vagy

a lázban.                                – Túl sok a -ban, -ben ezen a kis részen, a az az „idővel az időben”, „jövőd a jövőben” túl van bonyolítva, azaz meg van erőszakolva, viszont nem is igen mondasz vele semmi különöset.

 

———————————————————-

 

Ha a menekülésben

egy percig is félnél,

tudd, időközben

megérkeztél.

———————————————————

Kedves Béla! Javaslom a középső rész újragondolását!   Üdv:  Zsó

———————————————————

Köszönöm az észrevételeidet.
Egy példa, hogy mennyire különböző módon lehet megítélni ugyanazt. Erről a versről egy másik oldalon ezt írta egy olvasó: „Mint megnevezed, menekülés ez a rohanás. Közben, ha félne, aki fél, vajon mitől is? Hogy a hiábavalóság árnya vetül a célra, hogy rájön: nem jó felé indult el, rossz irányba fut szakadatlan? Hogy életéből ki- s elmaradnak valódi értékek, gazdagító kapcsolatok? Meglehet, ekkor csakugyan megérkezett egy irányváltó állomáshoz. Elgondolkodtató a versed, Béla!”

———————————————————-

Kedves Béla! Ne haragudj, de ehhez csak annyit tudok mondani, hogy ez itt a Héttorony. Természetesen, annak nincs semmi akadálya, hogy a naplódba felrakd így, ahogy van. Szeretettel üdvözöllek:  Zsó

Legutóbbi módosítás: 2015.02.18. @ 17:00 :: Urbán-Szabó Béla
Szerző Urbán-Szabó Béla 8 Írás
Egy Tisza menti kisvárosban, Martfűn élek. Nagyon régen írok már, közel harminc kötetben jelentek meg írásaim, ezek közül három önálló kötet. Több netes oldalra is írok, önálló oldalam: www.bansza.blogspot.com Örülök, ha a 7toronyba is írhatok.