Boér Péter Pál : Kulcskérdés

 

 

Ma végre megszerelhetem. Úgy indult, hogy villáink az anyán összeértek, már-már összenőttek a csavarral. Mikor kinyitva kisomfordált barázdáit, belöktél felfrászozott vasak közé. Ily rusnya ágyat egy kulcsnak! Billegett, acélból font csónak volt csupán. Feldúltad, majdnem bezúztál és persze járt a szád. Visítottam, volna. Görbült fémruhámba fájtam. Rezedát téptél nájlonzsákba, teke csapatokká lett peremvacakokat is.

Előbukkantak a ládák, vakablakot is vettél. Kongtunk! Zoknidat szagoltam és az első csiga szájba vágott,

amitől elmém elbutult.

Kezdtük zártan, alattam kapargálva a körömbeágyazást. Morogva, barkóba hentes seregük, gyűrte a csapokat. Ritmusra zúztuk le. Megszerelem! Villával kiszabtam, vásárló varázs, kátrányba bámuló meneted. Alig hittem el, hogy nem egy nagy porfelhő vagyok, amint füled levették! Nem volt súlyos, csak mutattam, nincs kulcstalanság! Feljebb és feljebb, csikorgatva de lecsavartam.

 

 

 

Legutóbb szerkesztette - Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/