Boér Péter Pál : Legyél a söröm, ó édes öröm!

 

 

A barátok, rendszerint a jéghegyek tetején is összefutnak. Rosszabb esetben, párhuzamosan egymás mellett úszó, Titanic süllyesztők csúcsáról integetnek és jeleznek egymásnak. A mindenki által csak Macskafülű Álmosnak nevezett, rozmaringos orrú sörlovag is, a legtehetetlenebb helyen – már nem emlékszem rá hol -, futott össze, kezdő spicctanuló inas éveiből rámaradt barátjával, Közép Trabanttal.

– Szervusz Trabant, üdvözöllek!

– Szia, Macskafülű Álmos! Mizujs a, mit is forgatásban?

– Már rég kiment a divatból pajtás, megkucorodva sem tudnék cipőt csinálni. Sajtolják őket, helyesbítek fröccsentik, mint az öntött alumínium kilincseket.

– Te még mindig a papundekli csomagolású, szimpla üveg langyos sört iszod?

– Nyakalom, akár szúnyog a neki nektárt!

– Figyu, csak mert olyan rég ismerlek, adok egy tripla tippet. Nekiindulsz a stoplámpákkal szegélyezett Gerbera úti hársak alatt és figyeled a fák tövét. Az egyik, nagyjából egy méter magasságban elhelyezkedő, öklömnyi faodvába behelyeztem egy ódon katonasapkát, ott jobbra fordulsz és az olimpiai öt karikával díszített fabódé mögött megkeresed Nádszál Bogyófejet, akinek bemondod a “dupla kávé két, szál rózsával” jelszót. Nála, még az én nevem sem lenne garancia. Akkora fej, de akkora! Onnantól, tényleg elhiszi, hogy én küldtelek és kiszolgál, pontosabban odaenged a találmányok csúcsához, a dupla sörösüveghez.

– Dupla sörösüveg, cimbora? Muzsikálsz a fülembe, szebben, mint a legújabb falfúróm zenéje.

– Kérlek szépen, nem csak dupla, de ugyanannyi áron hideg és kétszer olyan erős!

– A keservit, ha tudtam volna, hogy ilyen pancser vagyok, mint a celluloid film, aki létrejöttekor önkiírtotta volna magát, ha tudja, hogy egy digitális nyisz-nyuszra – ami még csak nem is gyúlékony – pillanatok alatt felpöccintik, és állítólag sosem szakad el.

– Önkinyírás leállítva haver, a fúródat mindenképpen vidd magaddal, mert Macskafülű Álmos, ha be akarsz nála vágódni örök kuncsaftnak, egy sör árán négyért, mert ami dupla és ugyanannyi mint az egy, de kétszer olyan erős, az négy. Tudsz követni?

– Megpróbállak…

– Tehát vidd a fúródat, mert aki szerenádot ad neki- ilyen régimódi krapek tudod és nem foglalkozik azzal, hogy azt általában nőknek szokták-, azt megszereti. Olyan, mint valamikor rég azok  az epekedő fejűek, akik ablakukból lesték a sarkantyús megérkezőt.

– Hangom az egy szál se…

– Hallottalak már rappelni, csodálatosan bambulod fúrás közben, a “Reped a fal, lassan belegebedek”, azt hiszem saját szerzeményedet. Egy kérés…

– Mennyi plusz kérésed van. Folyton és állandóan növeled bennem a stresszt, épp ahogy a rétestészta alkotó elemeit pakolják egymásra.  Egy szemernyi együttérzés sincs benned, hogy én már nagyon szeretném azt a sokszoros sört nyakalni.

– Nos, csak segíteni akartam. Kell vagy nem az ajánlatom?

– Már hogy a fenébe ne kéne! Minden szavaddal csak hátráltatsz, be is rúgtam volna már a biciklimet és félúton lennék.

– Ez fontos információ és nagy segítség! A falrepesztő magánszámod mellé, még a “Recseg a lég, legyél a söröm, ó édes öröm”, meg tudod tanulni kívülről?

– Ha nagyon muszáj, de már úgy innék!

– Üljünk le szépen és tanuld meg, utána mehetsz szerenáddal vásárolni, a duplán dupla sörödet.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2012.01.22. @ 20:16 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/