Bakkné Szentesi Csilla : Becsapódás híján…

*

2012.01.16.03:59

 

Hajnali kettőkor felriadok. Teljes nyugalom. Bent-kint csönd. Majd egy autó riasztója kapcsol be. Kábán kimasírozok a konyhába és megnyugvással konstatálom, minden megvan.

Semmi rom, füst, szétrobbant tv. Az a szerencsétlen virág is tök ugyanolyan ramatyul fityeg a cserepében kiszáradás előtti végstádiumában, mint tegnap este.

Iszom egy pohár szódát, és leülök készíteni egy házibagót. (Ha a pálinka lehet az, akkor a cigi miért ne? Én tömködöm a hüvelybe a dohányt, némi mechanikus herkentyű segítségét is igénybe véve.)

A pöfögésre már a sokszögben kerül sor. Ez egy ötszögletű szoba. Azt hiszem a ház tervezője Rubiknak szegről-végről rokona lehetett. Vérében volt a találmányok iránti vonzódása. Csak ő nem kockákban gondolkozott. Az olyan snassz lett volna. Inkább a sokszögek…

A számítógépet lezserül lábbal berugom, s várom a nagy Mozillát… Megjön.

A gúgliba bepötyögöm: Földet ért az űrszonda… enter. Várok… Két hír:

 

„BM OKF — Földet ért az űrszonda

2012. január 15. 20:17

Az Orosz Föderáció Budapesti Nagykövetsége megerősítette… bla-bla-bla… a Phobos-Grunt űrszonda az Atlanti-óceán középső részén belépett a Föld légterébe.

A … bla-bla-bla… műtárgy szétrobbanását követően a zuhanó darabok az észak-afrikai partok és Spanyolország irányába szóródnak szét.

Magyarország területén… bla-bla-bla…  további óvintézkedésre nincs szükség.”

 

Másik:

 

„Dátum: 2012. január 15. — police_hu   ·  

A meghibásodott orosz űrszonda darabjai a Csendes-óceánba zuhantak.”

 

Mire ezeket leírom több hír is fent van a neten.

Azt hiszem, most már átöltözhetek pizsamába.

Még elszívok egy cigit a biztonság kedvéért. Azután kiszabadítom a tappancsokat.

Egyiküket a hord-kosárból, a másikat a fedeles bevásárló kosárból, kettőt az utazó táskából, s a kis összeférhetetlent a reklámszatyorból.

Nagyokat nyújtózva mind elvackolódik korábban megszokott helyén: az ágyamon.

Már megint nem lesz hol aludnom a macskáimtól.

A kötélhágcsót visszateszem a poroltóval és a feszítő-vágóval együtt a heverő ágyneműtartójába. A túlélő csomagokból előhalászom a húsz kiló macskaalmot, a tíz kutyaropit, a fél liter kávét, az öt csomag dohányt — a hüvelyekről most látom, hogy elfelejtkeztem —, párom öt félpár zokniját, és a fiam sakkészletét.

 Ni csak! Tegnap csupa fehér bábut raktam be a nagy kapkodásban…

A hátizsák alján végre egy kiszuperált gázálarc és a porszívóm társaságában megtalálom az utolsó vacsora maradékát: egy kakascombot.

Hármónknak kevés lenne.

Inkább elfogyasztom.

Még megszabadítom nyakörvétől, pórázától a kutyám, és jó éjt kívánva neki átadom a helyemet a fotelben.

 

Becsapódás kipipálva. Menekülés prolongálva.

Alvás — hely hiányában — kipipálva.

 

Legutóbbi módosítás: 2012.01.16. @ 15:14 :: Bakkné Szentesi Csilla
Szerző Bakkné Szentesi Csilla 299 Írás
Retus nélkül (részlet) az indulási oldalon elfogynak a csokrok, a kezek másnak intenek. a fékcsikorgás fel-felébreszt, s míg igazítok a gyűrött időn, fejemet még ráhajtom a zakatoló szívverésekre. a vonatfütty felvág néhány eret, de már nem értem lángol az ég. tüzét alig érzem. elfordulnak a mosolygó tekintetek.