Markovics Radmila : Lóri fiam bejelentése

Öt év körüli lehetett a fiam, amikor feladta a leckét, olyan keményet, hogy kis híján megbuktam.*

 

 

 

 

Ott volt az apjánál egy vasárnap délután a négy éves kisfiam, és amikor hazajött azt mondta: beszélgessünk.

— Jól van, kisfiam, beszélgessünk.

— Anyu, én elmegyek a tatához lakni. A tatánál lenne külön szobám. Nála mindig van édesség, gyümölcs, meg neki autója is van, neked meg nincsen. Úgy beszéltük meg a tatával, hogy összecsomagolod a holmimat, és elmegyek.

A könnyeimmel küszködtem. Szó nélkül maradtam egy pillanatra. Minden, amit mondott az igaz volt, nem tudtam volna megcáfolni. Úgy tettem, mint aki nyugodt.

— Jól van, kisfiam! Ha te apáddal akarsz élni, ám legyen! De jól jegyezd meg! Nekem van lányom is meg fiam is. Ha te elmégy a tatádhoz, akkor én vagy szülök egy kisfiút, vagy hozok az árvaházból egyet, mert nekem továbbra is kell a kislányom meg a kisfiam.

 — Azt próbáld meg! Ide a helyemre nem jön senki! Szólok a tatának, hogy elmehet, ne várjon rám.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2010.05.09. @ 11:43 :: Markovics Radmila
Szerző Markovics Radmila 66 Írás
MarkoviÇ Radmila, Kishegyes Belgrádban születtem, (ajaj) 1940. nov. 04-én. Vegyes házasságból származom. Apám Jovan, MarkoviÇ, anyám Süli Verona volt. Tanár voltam, nyugdíjas vagyok. Nagymama szervíz dolgozik hét közben az unokáknak. Szakkönyveket fordítottam magyar nyelvről szerbre, könyvem jelent meg Rövid történetek az életemből címmel. Szegeden doktoráltam magyar nyelvből, ÃÅjvidéken szereztem meg előzőleg a Bölcsészeti Kar Magyar Tanszékén a magyar nyelv és irodalom, valamint a szerb nyelv és irodalom tanári diplomáját.