Kovács György : Emberöltők

kiragadott gondolatok..

1.

 

„Most már tudom, hogy léteznek előre megírt, személyre szabott dolgok a világban, melyeket bizonyosan csak egyetlen másik kiválasztott képes úgy el– és befogadni, ahogy azt szeretnénk. Sokan vagyunk, s hogy rátaláljunk, van mikor két emberöltő is kevés. De az a pillanat, amikor úgy érezzük „odaértünk”, megmagyarázza a múltat – s lerövidítve azt – feledésbe kergeti az eltékozolt időt, még ha nem is beszélhetünk róla…”

 

2.

 

„Nehogy elhiggye bárki is, hogy csak a szürke vágy emészti az embert. Az őszintétlenség, mely minden kapcsolat halálos ítélete az igazi fenevad. Jézus óta tudjuk, a test bármit kibír, a lélek az igazi „úr”. Csak ő képes megbetegíteni, s ha kell meggyógyítani a testet…”

 

3.

 

„…utólag már mindannyian máshogy döntenénk sok mindenben. Hányan és hányan vagyunk így, sokunknak két emberöltő is kevés, hogy legalább magunknak bevalljuk tévedéseink. Pedig akkor és ott, ha belső kényszerb?ő is, de pillanatnyi érzések alapján hoztuk döntéseinket. Hányszor szaladtunk olyan hajó után – ráadásul hiába –, melyről tudtuk, hogy a kikötőből egyenesen a zátonynak tart, s hányszor hittünk bután, ha csak napokra is a szerelemnek hitt pillanatoknak, melyek oly hirtelen értek véget, ahogy kitörtek…”

Legutóbbi módosítás: 2010.05.17. @ 12:55 :: Kovács György
Szerző Kovács György 74 Írás
"Harmincas éveimben még azt vallottam, hogy amíg Dosztojevszkijt nem olvastam végig, nem veszek könyvet a kezembe. Idővel azért lejjebb adtam, köztudott, hogy akkoriban a kor szelleme és szellemisége kettészakadt, a nap huszonnégy egyforma órából állt, s ars poeticára gyakran csak a huszonötödik maradt. Évtizedek teltek munkába temetkezve csak azért, Àžhogy legyenÀ. A rengeteg lélektelenül (csak azért is) betöltetett vágy, a pillanat idézte bűnös elrugaszkodások valódi számlája most fizettetik. A maga idejében elmulasztottak pótlása már nélkülözik a mindennél fontosabb varázst, ráadásul befordítanak az ördögi körbe, amely kíméletlenül szembesít a ténnyel: mindez, csak az aktualitáskori helyénvalók rovására történhet.." http://www.kovacsgyorgy.iweb.hu/