Boér Péter Pál : Falvédőn

 

 

– Óh, be szép ez a napsütéses völgy, csillámló kristálytiszta tavával, amott zord, sötét sziklaorom, balra a Niagara zuhog ijesztő dörgéssel.

Épp kikötni készül gondoláján a világszép királykisasszony.

– Segíthetek neked, világszép királykisasszony?

– Ó, minő boldog vagyok, szép szőke herceg, teljes életemen át reád vártam s emitt megleltelek. Már hogyne segíthetnél!

– Add hát kacsódat, jer ki ladikodból!

– Nem ladik ez, hanem gondola, a velencei lagúnák riksája. Amott hátul a gondolás!

– Egy szempillantás alatt beléd szerettem világszép királykisasszony, leszel a feleségem?

– Már hogyne lennék szép szőke herceg, náladnál daliásabbat el sem tudok képzelni!

– Imitt, a fűzöld erdő belsejéből a vadász jön éppen, még messze van, két méterre tőlünk… ló van alatta!

– Valóban hatalmas ez a tó, mint egy teniszpálya! Úgy melengeti a szívemet a delfinek csodás játéka s nézd királyleány, a túloldalon, az abrosz nagyságú sivatagban, a tevék egy beduinnal.

Mind tikkadtak szegények…

– Igen, igen, de a legszebb ott lent az a szikla zátony…

– Arról a kőkupacról beszélsz?

– Igen, igen, a pingvinekkel és körülöttük a fókákkal.

– Valóban szép!

– Szép szőke herceg, parancsold meg a vadásznak, hogy a tőlünk igen távol, másfél méterre levő őzikék mögött nyesse meg a bokrot.

– Vadász, szólj a lovadnak, hogy menjen ki alólad és tedd, amit a királykisasszony mond!

– Én tenném is, szép szőke herceg, csak tudnám, hogy mi értelme. Az őzek meg nem láthatnak, hisz nagyon messze vannak, tőlük még a bokor is vagy 20 cm-re van, meg nem zavarnám őket, de az erdei bokor nem puszpáng buxus, azt nem szokás nyírni.

– Engedetlen alattvaló, tedd, amit parancsolt!

– Ó, de szép a zord orom, ott fent a soktornyú a kastéllyal!

– Valóban az enyém, ott fogunk élni mi ketten, Te meg én, bár még soha nem voltam benne, egyszer, valahogy talán majd csak feljutok.

– Srácok! Csendet, valaki jön!

Nyílik az ajtó.

– Nos fiatalember, ez lenne a kiadó szoba, azt rendez át benne, amit akar. Megfelel?

– Tökéletesen! Azt az ocsmány, giccses falvédőt levehetem a falról?

– Akár ki is dobhatja, mi sem szeretjük. Javallom, vonuljunk vissza, esteledik!

Szép álmokat, majd még beszélünk.

Az ifjú levette a falvédőt a falról, összetekerte, előbb úgy gondolta, miután, miután kissé fázott, hogy felvágva azt, befűt egy kicsit magának, ám a hóna alatt elkezdett a falvédő fickándozni, különös hangok jöttek ki belőle, rettenetesen megijedt!

– Mi lehet itt?

Lerohant vele az első szemetes kukáig, neki döntötte, majd megkönnyebbülve visszarohant a szobájába. Felsóhajtott, végigdobta magát a matracon és édesdeden elaludt. Reggel nem értette, hogy ez az egész szokatlan történés, miért nem rémítette meg. Annyi mindent látott már, legyintett egyet!

 

Közben lent, a kukának döntött falvédőn megelevenedett az élet.

– Elmúlt a veszély srácok, lehet folytatni! Valaki majd csak elvisz minket innen és felrak a falra, akkor majd éljük tovább vidám életünket szép szőke herceg, királynőcske, vadász, pingvinek, fókák, delfinek, teve, beduin, erdő, zord hegyormon kastély, Niagara és teniszpályányi csuda nagy tó békésen együtt.

 

Legutóbbi módosítás: 2010.05.06. @ 11:40 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/