dudás sándor : közben ÚTközben

 

56.

Erdős Ági, a BN (Budapesti Nagyothallók) Klub vezetője szervezte egyik legutóbbi írótalálkozóm a sorstársakkal. A blogjában leírtakat elsőtől az utolsó betűig idemásolom. Sok ilyen találkozón vettem már részt, hallók által rendezetten is, volt, ahol jelnyelvi tolmács segítségével, de a sorstársi közösség nekem olyan, mintha azt mondanám: mindenütt jó, de legjobb otthon. Még az a jó magyar gáncsoskodási szokás sem hiányzik körükben…

„Tegnap eljött a klubunkba Dudás Sándor, és egy igazán jól sikerült költői estet tartott.

Volt versmondás önkéntesek részéről is, de a legnagyobb sikere Sándor versmondásának volt.

Szavait jól értettük, hála remek artikulációjának és kifejező gesztusainak. És a versek is olyanok voltak, mintha csak mi magunk gondolkoztunk volna hangosan… rímbe szedve, szép szavakkal.

Ezenkívül volt boszorkánytea, „pincedeszka” (fűszeres házi sülthús-zsíros kenyér, – epéseknek, diétásoknak vajas kenyér) és traccsparti.

Az előzetes folyosói pletyka híresztelésével szemben NEM volt feltétele a részvételnek az, hogy könyvet kell vennie annak, aki itt szeretne lenni ezen a rendezvényen. Ez csupán egy lehetőség volt, mivel bolti forgalomban nem kapható Sándor könyve. Az alkalommal mégis jó páran éltek. Sándor örömmel dedikálta kérésükre a könyvét.

Sajnos, nem ez az első eset, hogy a BN Klub – faliújságra kitett plakáton, és a honlapon meghirdetett – programjait elferdítve, pontatlanul híresztelik folyosószerte, és ezzel – régi jó szokás szerint – próbálják az embereket elriasztani a BN Klub látogatásától.

Mégis, ilyen előzmények után s elég szép számmal gyűltek össze azok, akik tisztelik és szeretik Dudás Sándort, a költőt, az embert.

S szerintem az egész estében ez volt a legklasszabb dolog.

Ez a „mégis…”

 

Legutóbbi módosítás: 2019.07.09. @ 15:13 :: Adminguru
Szerző dudás sándor 773 Írás
1949-ben születtem Tápiógyörgyén, a mai Újszilváson. Szakmám könyvkötő. Nyugdíjas vagyok. 13 éves koromtól társam a versírás, az irodalom. Több önálló kötetem, s általam szerkesztett antológiám, s más antológiai szerepléseim vannak.