dudás sándor Szerző
Vezetéknév
dudás
Keresztnév
sándor
2 nap 2 komment

Napjaim hasznos csöndje, csak az érint, amire figyelek. Festményből leszállt angyal fejtegeti a lényeget. Tavaszi fák, elmaradt út, csillagvirágba zárt egek. A kora éji ablakon tovaszáguldó fényjelek: gépkocsik. A világ figyelmet keltő átmenet. Ki őrzi meg ifjúságunk széttört világ álma [… Tovább]

1 hét 10 komment

Rövidül az ég hossza: a hűlő fényhatár. Tűnt a szerelmes évszak, szóbeszéd lett a nyár. Komorul a természet, arcán mosolyszünet. Medvésedik a lélek, bújdosni készül el.

1 hónap 4 komment

Erőszakos szél, füvek fekszenek. Gyalogút félpillantásra. Terhe nehéz: több ezer év. Gyaloglók, nyikorgó kocsik, lópaták. Lépegető madarak. Átfutó rókák, farkasok. Eső, hó, szikkasztó nyarak. Most én, különös álommal: költői gondolatok vers nélkül. Ezer éves gyalogúton széllel dacoló fűszál.

1 hónap 4 komment

A maradás hadiállapota. Horgászok. Szerencsés esetben kezemben ficánkol egy egész hallá lett idő. A csend kész regény, csak rövid. Ülök a még nincs-készben. Magamévá tétel.

1 hónap 8 komment

Emléke idegen erdő. Nem az övé. Zúgó szél. Derékba tört ágak, zörgő avar. Nem az övé. Ő még ő, de semmi sem az övé. Az erdő, a szél, az ágak nem volt az övé sosem. Lassuló szárnycsapások: köröz, landol, cél [… Tovább]

2 hónap 14 komment

Újra az ősz súgja a témát. Az asztmás hajnalt csendre intik megszálló  ködkatonák. Egy lehullott falevél alatt több tucat homokszem perli jogát. Parancsot int az ősz, magára veszi a tájat. Két szó között színeket szül a hallgatás.

2 hónap 8 komment
Hm

A múltba tekintve nincs cél. Volt-cél a jelenben: cél-hulla? Hiszen még él. Csupán az idő elmúlt felette, de a célok nem ismernek időt.

2 hónap 4 komment

Egy teremőr naplójából Átveszem a ruhatárat, könnyűnek ígérkező nap, múzeumba nem igazán vetkőzni járnak. Vizes törülközőt a nyakban, elviselhetetlen hőségben természetes klímapótlás. Busszal, villamossal, metróval jöttem. Egy percre a telefonlesők töltik be egész lényem. Verset írnék róluk, de gondolkodásnál erősebb [… Tovább]

2 hónap 6 komment

Montázs Egervári József új verseiből A csodák édesek, mint a méz, szavakba, rímekbe szedem a világot, a szalonkeresztények közbeszerzik, a húsról még léteznek ismereteik. Valaki mindig meg akarja mondani, „a pénz nem boldogít!” Azt mondják, morgós, általában nem jutok semmire, [… Tovább]

4 hónap 2 komment

Nekünk mindegy, ha szó, ha zaj: csak csend ne legyen! Kopogok az asztalon: így kívánok jó étvágyat. Testbeszéd túszai vagyunk, szemünk, gesztusaink árulkodnak. Kétoldalú tagadásban szavak nélkül is értelem.

dudás sándor Szerző még nincsenek barátai.
Minden szerző, lektor, adminisztrátor csoportja.