Vajdics Krisztina : A gátlástalan

 

Károly rettenetesen gátlásosnak született. Már azon a napon, a kezdet kezdetén is bizonytalanul kanyarodott ki a szülőcsatornából. Végül csak kijött!

Gyermekkora is hasonlóan telt, bár nem érezte nagyon, mert szülei meleg védőburokkal vették körül, és sehová sem engedték egyedül. A felnövés sem ment könnyen, hiszen szinte minden mondatáért újra és újra meg kellett küzdenie.

Egy napon találkozott egy még nála is gátlásosabb emberrel, egy kicsit kövérkés fiúval, aki szegény, ráadásul még bicegett is. Megkérdezte tőle hetykén:

— Hogy vagy?

Választ nem kapott, csak valami dadogásfélét hallott.

Otthon belenézett a tükörbe, és megkérdezte magától:

— Hogy vagy?

Bátor választ kapott:

— Egész jól, köszönöm!

Azóta gátlástalan.

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:29 :: Vajdics Krisztina
Szerző Vajdics Krisztina 122 Írás
1966. március 14-én Miskolcon születettem. Gyermekéveimet Debrecenben töltöttem. A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, majd a nyíregyházi Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakos hallgatója lettem. Az írás szenvedélye vezetett a nyíregyházi Krúdy Gyula Újságíró Akadémiára, ahol újságírást tanultam. A helyi napilapokban jelentek meg első tárcáim, portréim, interjúim. 2008 karácsonyára jelent meg Neked írtam című verseskötetem, mely 42 verset tartalmaz. 2008-ban részt vettem a Magyar Író Akadémia írói kurzusán. 2012-ben szerkesztője, lektora lettem az Élő Költők Könyvklub kortárs irodalmi portálnak. Ebben az évben jelent meg Szökőangyal című novelláskötetem, második verseskötetem Szó születik címmel 2013 karácsonyára készült el. Az írás számomra levegővétel.