H.Pulai Éva : MEGHÍVÓ!

Meghívó a II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozóra és Díjátadó Gálára, 2017. június 10-én, 14 órai kezdettel

 

II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozóra és Díjátadó Gálára

 

 

 

(Fiatalok háza, Bicske, Kossuth tér 19.)

 

 

amikor az ARSok Költészeti Klub, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség, a Dél-alföldi Művészeti Kör, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány, a Poet.hu, valamint, a Héttorony Irodalmi Magazin és a Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat képviselőinek döntése alapján, az alábbi díjak kerülnek átadásra:

 

 

 

 („Kép megjelenítés”-sel a meghívó nagyítható.)

 

 

1.    Ifjú Tehetségek–díj:

azon 18-26 év közötti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése alapján kiemelkedő színvonalú versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet fórumait.

 

2.    Kötött versek–díj:

azon 18 év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése alapján kiemelkedő színvonalú kötött verstani formákat példázó, képviselő versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet fórumait.

 

3.    Szabad versek–díj:

azon 18 év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése alapján kiemelkedő színvonalú szabad verstani formákat példázó, képviselő versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet fórumait.

 

4.    Szépirodalmi prózák– díj:

azon 18 év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése alapján kiemelkedő színvonalú szépirodalmi prózákat, és azok fajtáit példázó, képviselő írásokkal gazdagítja a kortárs irodalom fórumait.

 

5.    A Minőségi irodalomért–díj:

azon 25 év fölötti személy munkásságának elismerése, aki a Találkozó kuratóriumának megítélése szerint kiemelkedő elhivatottsággal, alázattal, és szakmaisággal segíti a kortárs irodalmi élet képviselőit, és oldalait.

 

A jelöltek neveit május 1-e után fogjuk nyilvánosságra hozni.

 

 

Ezen díjakon túl további két, másik zsűri által megítélt díj is átadásra kerül:

 

1.    Bicske írója/költője 2017–díj:

a bicskei Petőfi Sándor Művelődési Központ, a Nagy Károly Városi Könyvtár valamint a Program Főbb Támogatói által megítélt díja Bicske egy író/költő lakosának munkásságának elismeréseként. 

 

A jelöltek neveit május.1-je után fogjuk nyilvánosságra hozni.

 

2.    Az Év ARS-a–díj (2017.):

az ARSok Költészeti Klub művészeti vezetőjének, Herczog Gyuláné, és a Klub helyettesének, Sz. Pál-Kutas Orsolyának döntéseként a Klub azon egy tagjának, aki a klub működését, szabályait, és elveit mindennapi szinten, és állandó, folyamatos aktivitással támogatja és képviseli. (A Klub 2012-ben kezdte meg működését a Facebookon. Költészeti műhelyként várja a tehetséges szerzőket, hogy megismertesse az irodalom, a költészet írott szabályait az arra nyitott tagjai számára.)

 

Az elismerést kapó alkotót már kiválasztotta a zsűri.. Az Év ARS-a díjat kapja: Kránitz Laura.

 

 

A díjazásról:

 

A díjakat az II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó szavazási céllal megalakult kuratóriumának tagjai (kivéve a „Bicske írója/költője, valamint az „Év ARS-a díjakat) választják meg.

 

Tagjai:

 

Gősi Vali költő, a Győri Antológia Közösség szerzője, tagja, antológiáinak szerkesztője, a Verslista volt adminisztrátora, valamint több kortárs irodalmi oldal szerzője.

Jagos István Róbert költő, író, a Poet.hu kulturális programszervezője, valamint antológiáinak szerkesztője, lektora; a Dél-alföldi Művészeti Kör vezetője, antológiáinak szerkesztője, lektora, valamint több kortárs irodalmi oldal szerzője; a Civil-Hang Rádió szerkesztője, és műsorvezetője.

Nagy Horváth Ilona költő, író, a Héttorony Irodalmi Magazin szerkesztője, lektora, mentora, antológiáinak szerkesztője, lektora valamint a Dél-alföldi Művészeti Kör támogatója, és több kortárs irodalmi oldal szerzője.

Bak Rita költő, műfordító, író. A Magyar Írószövetség tagja. A Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat szerkesztője, valamint több irodalmi oldal, folyóirat állandó szerzője; a 2016-os I. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó díjazottja „Kötött vers” kategóriában. 

– Bogdán Mária: költő, a Poet.hu irodalmi oldal fórum moderátora, és több irodalmi csoport tagja, szerzője.

Herczog Gyuláné (Pilla), az I. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó főszervezője, háziasszonya, az ARSok Költészeti Klub alapító művészeti vezetője, tulajdonosa, és antológiáinak szerkesztője, lektora, valamint a Költészet-Most Irodalmi oldal társtulajdonosa, és több kortárs irodalmi oldal szerzője.

 

Az II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó kuratóriumának elnöke: Kovács Ágnes költő, író, magyar-tanár, a Dél-alföldi Művészeti Kör vezetője, antológiáinak szerkesztője, lektora, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány kurátora, valamint a több kortárs irodalmi oldal szerzője. 

 

A program védnöke: Bálint Istvánné, Bicske város alpolgármestere.

 

A program főszervezője: Herczog Gyuláné (Pilla)

 

A díjakat a veszprémi Zsolnai Tímea alkotó készíti el. Köszönjük támogatását, és azt, hogy az általa készített díjak nem csak kézzel fogható, hanem szemet és szívet melengető elismerések.

 

 

 

A program:

Helyszín: Fiatalok Háza (Bicske, Kossuth Tér 19.)

Ideje: 2017. június 10. 14.00-19.00 

 

 

13.30-13.55.: Vendégvárás (gyülekező);

14.00-14.05.: Bálint Istvánné alpolgármester megnyitja a gálát.

14.05-14.15.: A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola kórusának fellépése.

14.15-15.15.: Díjátadó-gála. az elismertek verseinek, írásainak felolvasása a Fejér-megyei Vajda János Gimnázium diákjának Jakab Károlynak előadásában. A díjakat átadja: Kovács Ágnes, költő, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány kurátora);

15.15-15.30.: Szünet;

15.30-16.00.: Záróelőadás, a bicskei Prelúdium Zeneiskola tanárainak és növendékeinek koncertje.

16.05-16.45.: az ARSok Költészeti Klub bemutatkozó verses-délutánja, a tagok verseinek felolvasásával. (A Klubot bemutatja a csoport művészeti vezetője, Pilla)

16.45-17.00.: Szünet

17.00-17.40.: Kettős interjú Müller Nikolett bicskei íróval, és Hitka Péter bicskei költővel.

17.40-19.00.: Kötetlen beszélgetés, és versfelolvasások…    

 

 

A programon való részvétel ingyenes.

 

Tartsanak velünk ezen a költészetet, az irodalmat népszerűsíteni kívánó rendezvényen!

 

Herczog Gyuláné (Pilla)

 

 

További információ:

Email.: herczog.gyulane@freemail.hu

Telefon.: 0630-964-6929 (Hétköznaponként 9-14-óráig)

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.11.19. @ 09:16 :: H.Pulai Éva
Szerző H.Pulai Éva 1146 Írás
A H. a nevem előtt, csak egy megkülönböztető jel, hogy ne keveredjenek össze a hírösszeállítások a firkáimmal. *Pulai Éva