Gyarmati Gábor : ÉSZAKI SZÉL

Zeneajánló: Falling (Twin Peaks Theme)

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=XhJo7aljnQg&feature=related

 

 

 

 

 

Már megint itt az északi szél, testem körül acsarkodnak az áramlatok, de én csak állok egymagamban, szemben velem ez a függőhíd túl keskeny. A híd alatt, roppant mélyen folyó hulláma kavarog, illata megpaskolja arcomat. Kezemhez valamilyen kötél tapad, a lábam előtt pedig indával erősített korhadt fadeszkák egymásutánjai, vészjóslóan néznek rám, és azt súgják: „gyere már, át kell kelned!”.

   Nem tudom, hogy kerültem ide, ez nem az én életem, a híd túloldalán mintha őserdő lenne, minden olyan átláthatatlan és zavaros.

   Igaz, itt meg állandóan fúj a szél, hajamat borzolja, de remélem, egyszer majd kisimítod szememből tincseimet.

   Bár nem tudom, eljössz-e valaha, mert az ember nem azért megy el örökre valahonnan, hogy aztán visszamenjen.

   Át kellene kelnem a hídon, de kezemen végigszalad egy remegés, görcsösen markolom a kötelet, mintha te volnál. Félek elengedni, reszketek, s belegondolni sem merek, ha átkelnék, akkor többet talán gondolni sem gondolhatnék rád.

   Talán mégis meg kellene próbálnom, vagy talán az lenne a legjobb, ha leszakadna alattam a híd, és magába fogadna a végtelen mélység.

   Nem tudom, semmit sem tudok, csupán azt, hogy itt toporgok szüntelen, és hajamba kap az északi szél…

Legutóbbi módosítás: 2010.11.17. @ 17:17 :: Gyarmati Gábor
Szerző Gyarmati Gábor 34 Írás

...akaratlan lépsz az öntudat mezejére és akaratod ellenére távozol onnan..."

2019 júliusában jelent meg első önálló verseskötetem Sub rosa címmel a Raszter kiadó gondozásában. Akit érdekelne, emailen kérhet tájékoztatást: duduhoz@freemail.hu 

2021. évtől az Alföld Egyesület Faludy György Irodalmi Műhelye felvett állandó tagjai közé, elismerve költői tevékenységemet!