Boér Péter Pál : Küldetés

 

A lövészárokban a halál oly mindennapos volt, hogy senkit sem zavart már társa elvesztése. Külön is egyformák lettek volna? Nem láttuk a reszkető létért vívott küzdelmeiket…

          Mikor megbízást kapott, az ellenség közelében felderítőként, hol semmi más, csak ő, meg az ideget forraló nyű, szálló maradék életét kínnal bevégezze, mint mikor télen esik a réten a hó, ölje a sárba – már remegni sem bírt.

         Épp ott volt, ahol a part szakad. A nagyon is anakronisztikus jó és rossz fogalmak vajon megbízhatóbbak annál, semhogy ne mindig tudd, amit teszel, vagy nem, az jó-e, vagy sem? …Félt!

         Nem feledte, a lelkiismeret hatására, az ember érdekeinek ellenére is képes dönteni… Hatalmas kísértés a kényelmeset választani, ha lehet. Komfortos! Vajon mi a szabad akarat következménye?! Az elmúlás nem óhaj! Emberi ésszel, izzadva, tűző napon, gerincedből sikító félelemmel sem volna. Halálos! Lemondani az ételről?… Lehet?

         Gondolkodott…, hogy ott kell megpróbálni keresni, ahol készek esetleg nem álarc mögül segíteni neki.

         Mindig ilyen volt?

         Nem mindig!

         Sokszor bolondozott! Megvoltak a saját igazságai. Az előítéletei is rögzültek legbelül. Léteznek, így fenntartásai vannak. Élni akar!!! Még nem tudta miként, de már döntött az életben maradásért megtesz mindent.

         Lassan elkezdett kúszni az ellenség felé. A parancs az parancs…

 

Legutóbbi módosítás: 2010.02.26. @ 10:39 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/