Havas Éva : Ars poeticám

én is élek, mint a többség
míg rám tekint a kék ég –
– s id?nként lázadok, mint páran
mert másképp néz mint vártam

mint a löszfal – formálódok,
de nem nagyon: az nem én vagyok
csak lassanként, ahogy id?m pereg
szemembe megbújnak évezredek

tanulok én is – bár rég nem diák –
szívemben zsongnak melódiák
néha vezetnek, s én követem
átszínezik lélekszövetem

írok, ha jönnek gondolatok
dolgokról, mikben benne vagyok
tudom nem mindig örömök soraim
de remélem célba találnak szavaim

lépek, ha érzem hogy menni kell
afelé ami igazán érdekel
de vigyázva nehogy szakadék
állja utam – mert menni kell még

tudom hogy létem nem nagy dolog
de hiszem, van kinek fontos vagyok
egyszer majd err?l is dalolok
mit?l szívemben gyémánt ragyog

remélem még miel?tt véget ér
el tudok érni e kincsemér’
mi talán a legnagyobb dolog
…s mint mindenki, egyszer meghalok…

Legutóbbi módosítás: 2009.08.28. @ 07:18 :: Havas Éva
Szerző Havas Éva 370 Írás
Nagyon szeretem a verseket. Időnként írok is, több-kevesebb sikerrel. Nem tartom magam költőnek - igaziból magamnak írok...nem számolgatok szótagszámot...néha csak úgy jönnek a gondolatok, én leírom őket...aztán vagy vers lesz belőlük, vagy papírgalacsin... Éppen ezért mindig van nálam papír és toll, na meg a telefonom jegyzete is teli van kósza gondolataimmal :)))