Boér Péter Pál : Másolhatatlan kulcs

A Majomsziget* megtörpült, a klub** is bezárt. Az erdőt megnyírták, a Krátert*** megvették, a varázs még önmaga hasonmása. Az összes park átrendeződött, mi több, a temetőből is az lett.

     A domboldal intimitását óriás villák uszodái, és némi túlzással hektáros magánparkok rondítják. Hát akkor hová lett az a kétszer két láb- és kéznyom? A mosolygó, gondtalan tervszövő, nem ijedős, azért is élni akaró, életbe vágóké? A függőleges szakaszokon is biztosítás nélkül haladni akaróké?

     De hiszen minden nyomuk ott van a lebontott, levágott, elpusztított, kitörölt és kiradírozott helyeken. Ha senki más nem látja, csupán az ő belső nagyítójuk lencséi, akkor már nincs semmi baj!
Ott van a vízesés és patak szemükbe szökkenő vize is, a Szelek barlangjának lehelete és Homoród málnabokrai, ahol igen szépen szüreteltek.
     És persze a selyemhaj alatti kar hegedű hangszer, s vonója, test és őre , mind olyan raktárba kerültek, ahonnan a kettőből eggyé lett kulcs mindent nyit.

     Kit érdekel, hogy mást mi érdekel? Ezt a kulcsot soha senki nem lophatja el!

 

* * * *

* Majomsziget – A váradi, magyar fiatalok találkahelye volt a hetvenes-nyolcvanas években, amely a mai Ady líceum és a színház között helyezkedett el.

 

** A korombeli Váradhoz tartozott az egykori Breiner, avagy Nyomda klub.

 

*** Kráter – Kürtőbarlang a Püspök fürdő melletti erdő fölött.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.09.10. @ 15:05 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/