H.Pulai Éva : AKÍK Művészeti Pályázat

2017. AKÍK Művészeti Pályázat

 

 

 

 

 

 

2017. AKÍK Művészeti Pályázat

 

Öt éve alakult meg az Alkotók, Költők, Írók Klubja Isaszegen.

 

A jubileum alkalmából az AKÍK és az Isaszegi Önkormányzat nyílt művészeti pályázatot hirdet, melynek témája:

 

„Sok mindent lehet, de csak a jót szabad”

 

A pályázatra olyan alkotásokat várunk, amelyek alapja a pályázat témájához kapcsolódik.  A világ rengeteg lehetőséget kínál fel az egyén számára.  De amit ma cselekszünk, az eldönti, hogy milyen lesz holnap a világ. Sok mindenhez megvan a technikai fejlődés, a társadalmi, munkahelyi, családi hierarchiában betöltött pozíció, hogy megtehessünk valamit, és akaratunk szerint alakítsuk a dolgokat, körülményeket, akár mások kárára – akár mások javára. Sajnos, az élet sok területén jelenlévő visszaélésekről szóló hírek tömegei szinte elfeledtetik, hogy mik a helyes, igazságos, jó dolgok. A pillanatnyi egyéni, vagy közösségi érdek mentén teszik sokan ami „a legjobb nekik”, de nem számolnak a másokra gyakorolt negatív hatásaival.

 

Minden – 18 éven felüli – alkotó legfeljebb három alkotással pályázhat. Szerzőséget nem vizsgálunk, a szerzői jogokért a pályázó tartozik felelősséggel.

 

 

Pályázni szépirodalmi művel, fotóval, képzőművészeti alkotással (grafikákkal, festményekkel, kisplasztikákkal, fotókkal, textilekkel, érmekkel, faragásokkal), illetve az alkotásról készült fotóval lehet.

 

 

Az irodalmi pályázat word A4-es formátumban,

Times New Roman 11 –es betűnagyságban max. 3 oldalon,

a fotók jpg 300 dpi kiterjesztésben küldhetők be a

akikisaszeg@freemail.hu online címre, csatolt dokumentumként.

 

Várunk új, és máshol már megjelent írásokat, alkotásokat is.

 

Beküldési határidő: 2017. március 31.

 

A Díjkiosztó 2017. május 13.-án, műsoros irodalmi találkozóval, kézműves vásárral, a résztvevők könyveinek vásárával, és a pályázati fotók, és pályázati képzőművészeti alkotások kiállításával valósul meg. A díjkiosztóra az eredeti képzőművészeti alkotást kell elhozni! Helyszíne az Isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon.

Az ünnepségre a pályázók külön értesítést kapnak, a helyszínen minden meghívott alkotónak regisztrálnia kell. A Díjátadón a pályázóktól személyes megjelenést kérünk, a díjakat csak személyesen lehet átvenni.

 

Díjak:

irodalmi, fotós és képzőművészeti kategóriában értékes díjak és különdíjak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.11.19. @ 09:16 :: H.Pulai Éva
Szerző H.Pulai Éva 1146 Írás
A H. a nevem előtt, csak egy megkülönböztető jel, hogy ne keveredjenek össze a hírösszeállítások a firkáimmal. *Pulai Éva