Vajdics Krisztina : A jó fogás

    

Sárika imádta vörös biciklijét. Már akkor boldogságban úszott, amikor tavaly nyáron potom tízezerért hozzájutott az ugyesfogas.hu-n. A régit ugyanis fényes nappal a forgalmas utcáról lopták el, egy rikító színű mozgó plakáttal együtt.

Ma is felhőtlen vigyorral az arcán, délcegen karikázott kedvenc járgányán, de ezen a napon nagyon sok más dolga is akadt, nemcsak a bringának örülni. Beszaladt a bankba, ahol egy szolgálatkész hivatalnok felajánlotta, szívesen felveszi a jó adósok listájára, annyira megbízható ügyfélnek számít. Ő persze elszántan ellenkezett, mivel semmiféle listán sem szeretett volna szerepelni, nemhogy a jó adósokén… A biciklit is csak azért vette ennyiért, hogy ne kelljen rá kölcsönt felvennie.

Hazafelé menet még elugrott a cipészhez, majd feladott egy levelet a postán, végül egy gyógyszertárból kilépve elszakadt a szandálja. Beugrott hát a közeli százforintos boltba, s potom ezerkétszázért vett egy újat az előző helyett. Betért a sarki közértbe, mely előtt egy fánál figyelmesen lezárta biciklijét, bevásárolt a hétvégére, és két nagy szatyrot cipelve tért haza.

Másnap reggel lesietett a biciklitárolóba, de sajnos hűlt helyét lelte. Nagyon megdöbbent. Azonnal feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrség teljes körű nyomozást rendelt el a ház lakói között, egy álló hétig kopogtattak, kutakodtak, szaglásztak a tároló körül, eredménytelenül.

Sárika már majdhogynem feladta a reményt, amikor egy hét múlva lesétált a sarki boltba. S mit láttak szemei?

Azt már találja ki az olvasó… Annyit elárulhatok, hogy Sárika régen látszott ennyire boldognak.

— No, ez megint jó fogás volt! — konstatálta, és biciklijét simogatva, paskolgatva hazaszáguldott, bár a közben bevásárolt ennivalót örömében a boltban felejtette.

Ezután még több hétig lapos kúszásban közlekedett a lépcsőházban, nehogy valamelyik lakó észrevegye. Mindenestre a kerékpárt minden alkalommal rejtő színű, keki védőhuzattal látta el a közös tárolóban.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.08.15. @ 11:31 :: Vajdics Krisztina
Szerző Vajdics Krisztina 122 Írás
1966. március 14-én Miskolcon születettem. Gyermekéveimet Debrecenben töltöttem. A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, majd a nyíregyházi Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakos hallgatója lettem. Az írás szenvedélye vezetett a nyíregyházi Krúdy Gyula Újságíró Akadémiára, ahol újságírást tanultam. A helyi napilapokban jelentek meg első tárcáim, portréim, interjúim. 2008 karácsonyára jelent meg Neked írtam című verseskötetem, mely 42 verset tartalmaz. 2008-ban részt vettem a Magyar Író Akadémia írói kurzusán. 2012-ben szerkesztője, lektora lettem az Élő Költők Könyvklub kortárs irodalmi portálnak. Ebben az évben jelent meg Szökőangyal című novelláskötetem, második verseskötetem Szó születik címmel 2013 karácsonyára készült el. Az írás számomra levegővétel.