Kísérlet

( Részlet a készülő regényemből)

 

 

 

 

Zaklatottan rohant fel az emeletre. Majdnem fellökte a megrakott tálcával közeledő pincért.

A bejáratot nyitó kártyát hol az egyik, hol a másik végénél dugdosta a nyílásba. Ide-oda forgatta, mire nagy nehezen sikerült kinyitnia az ajtót. Körülnézett a szobában, de nem talált semmilyen alkalmas helyet. A gyönyörű csillárt – ki tudja miért – nem érezte megfelelőnek, és éppúgy, mint az erkélyt, azt is túl alacsonynak találta. Az udvarról egyébként is megláthatta volna valaki.

 

Bement a fürdőszobába s elővette a frottírtörölközőket. Szép, hófehérek voltak, csak a szálloda emblémája vöröslött rajtuk. Jó erősen összecsomózott kettőt, majd bevitte a szobából az egyetlen puffot.  Ráállt, de még így, pipiskedve is alig érte el a zuhanyrózsát tartó fényes nikkelcső tetejét.

Ahogy felnézett, a fürdőszoba tükörében meglátta magát. Még mindig az a fürdőruha volt rajta, mint délelőtt a tengerparton. Nézte a tükörképét. Elképzelte, hogy milyen lesz ez az arc, amikor majd rátalálnak. Ettől még szomorúbbá vált. A törölközőket előbb a nyakára csavarta, azután az U alakú cső tetejére kötötte rá.  Belebújtatta a fejét. Tudatában volt minden egyes mozdulatának.  Előbb a fiára, azután a férjére gondolt.

– Vajon miért nem kiáltott segítségért, amikor a hullámok már átcsaptak a feje fölött és arra kérte őt, hogy segítsen, mert nem bírja tovább? Talán így akart megszabadulni tőle? –  Ez utóbbi gondolat csupán egy percig merült fel benne. „ Nem, az lehetetlen! Ő túl gyönge az ilyesmihez! Nem szeret már, csak megszokott, mint bármi mást, hiszen olyan erősen kötődik minden tárgyhoz és olyan nehezen változtat apró dolgokon is. Nagyon utálná a válási ceremóniát.” – állapította meg, és ez erőt adott neki.

„Mire visszaér, már túl leszek mindenen”, – gondolta és kirúgta a puffot maga alól.

Hallotta, hogy a nyakában lüktet a szíve, érezte, ahogy összenyomja torkát a hurok.

Pár perccel később a törölközők lecsúsztak a vason s ő a zuhanyozó kövére esett. 

A harmadszori sikertelen kísérlet után feladta.

Visszavitte a puffot a helyére, kigubancolta a törölközőket és lezuhanyozott.

 

Miután rendbe szedte magát, belenézett a tükörbe. Hangosan, csúfondárosan nevetett önmagán. Ugyanaz az arc nézett vissza rá, mint fél órával ezelőtt, csak kissé fáradtabban.

Egészen közel volt mindenhez, de nem ért el semmit.

 

Kinn besötétedett. Lesétált a recepcióra. Leült a bejárattal szemben egy karosszékbe. Ott várt a nyüzsgő, mókázó tömegben, amíg a férje meg nem érkezett.

 

 

35látogató,2mai

Szerző Péter Erika 568 írás
"Az ember akkor jut legközelebb saját énjéhez, amikor oly' komollyá válik, mint a játszadozó gyermek." (Herakleitosz)Előfordulok sok-sok antológiában, néhány folyóiratban, köztük a Bárka Irodalmi Folyóiratban, a Csodaceruzában és Dörmögő Dömötörben. a Breki Magazinban is.2013 Ünnepi Könyvhét - A Körösvidéki Irodalmi Társaság Körösök Gyöngye díjával jutalmazta Másodvirágzás c. könyvemet.2014: VOSZ - IRODALMI PRÍMA DÍJ a gyermekirodalomban kifejtett munkásságomért.Tizenkét önálló kötetem van. 1.Mindörökké mosoly ( Akkordia Kiadó 2. Szeretőim a szavak (Akkordia Kiadó). 3.Verselhetek 1.és 2.kiadás - Móra Kiadó) 4. Három Holló CD ( Palinta Társulat) Gyerekverseim némelyikét megzenésítették. 5.A nyakatekert zsiráf- gyerekzetek (magánkiadás) 6.Túlhordott ölelés - Irodalmi Rádió, Miskolc, MEK. kötet 7.Esőtánc- CD -megzenésített verseim. Énekli és zeneszerzője: Dafna 8. Csupa csiga - verses mesék - Timp Kiadó (2011) 9.ZabfaLók - verses történetek a lovakról- AB-ART Kiadó (2012) 10. Szélforgó CD. ( Fülemüle Zenekar -meg zenésített gyerekzetek 11. Másodvirágzás- Kortárs Költők sorozat (20.) AB- ART Kiadó (2013) Körösök Gyöngye Irodalmi Díj - a Körösvidéki Irodalmi Társaság megyei díja-2013 Ünnepi Könyvhét 12. Boldogságbolt -gyerekzetek ( AB-ART Kiadó) 2014. 13. Színházikó -gyerekzetek ( AB- ART Kiadó) 2014. 14. Autóparádé- leporelló ( AB-ART Kiadó) 2014. 15. Hajnaltól hajnalig- leporelló ( AB-ART Kiadó) 2014. 16. Elpattant zongorahúr - regény ( AB- Art Kiadó ) 2015. 17. Verő László oklevé l- Héttorony Irodalmi Magazin Szerkesztősége - líra kategória- 2015.Ha többet szeretnél tudni rólam, nézd meg a honlapomat! Honlapom: http://www.petererika.com/

5 Komment

  1. Nocsak!
    Eddig csupán csak útleirást olvashattunk tőled amik nagyon jók voltak, de ez sem lesz semmi. Minden kezdet nehéz de majd csak belerázódsz. Drámaian induló történet de hogy ebből még akár komédia is lehet azt sejtem. Persze minden a szerzőn múlik. Csak ugy mellékesen jegyezném meg, hogy szerencse, hogy nem az erkélyt irtad bele, mert kitudja. Odalehetett volna a folytatás. avagy az erkély pusztán csak kis terasz volt mert a szoba a magasföldszinti 🙂 További jó irást és jöhet a többi rész is.

Hagyj üzenetet