Kerti Károly György : VÍZTÜKÖR HAIKUK

 

vízbe hajítok

egy tavalyi kavicsot

keltsen hullámot

 

*

láthatod magad

tenyered víztükrében

csak rajtad múlik

*

a part a látvány

ami tükröződik: több

az maga a kép

*

kis erdei tó

víztükre falevelek

lágy szemfödele

*

szilaj hullámok

feszegetik láncukat

a víztükörben

 

épp csak egy tócsa

de tükrében megvillan

az egész világ

*

a víztükörben

kifeszített hullámok

rugója csillog

*

halászsas csap le

szilánkjaira törik

a kék víztükör

 

víztükröt nézed

fák hegyek nyúlnak feléd

nem vagy egyedül

*

haragos fűzfa

rázza fejét a szélben

eltört a tükör

*

víztükör rebben

tétován mozdul kezed

a tört kép után

*

hegyek karéja

kutatja a képmását

fagyott víztükrön

*

állok a parton

elszédít a víztükör

vonz is taszít is

*

némely víztükröt

feltekerve elvinnék

mint egy szőnyeget

*

csónakban horgász

partig simul nyugalma

a víztükrön át

*

csendes víztükröt

csobbant szét váratlanul

egy izgága hal

*

víztükör csillan

dús lombok sűrűjében

gyorsítom léptem

*

vízbehajló fák

gyengéd ölelésében

víztükör csillog

*

elég egy szellő

és a víztükör máris

cserepekre hull

*

hegy mögül a fény

tekinteted rám vetül

mint a víztükör

*

csábít elbájol

víztükörrel kápráztat

féltve enged el

*

víztükör színét

keresem palettámon

reménytelenül

*

egy csillag fénye

tapintja a víztükröt

befagyott-e már

*

fagyott víztükör

féltékenyen elrejti

az ősz színeit

*

szürke víztükör

már robbanásig feszült

még nem fúj a szél

*

kis buborékok

törnek át a víztükrön

üzen a forrás

*

lecsap a szél

hullámok viszik a hírt

a széttört képről

*

folyton változik

örvénylik majd kisimul

szemed víztükre

*

madarat csábít

felhőnek hátat mutat

csalfa víztükör

*

kutyám int: kacsák

csak hát ez a víztükör

ez mit keres itt

*

halk csobbanással

marasztal a víztükör

mikor indulnék

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.11.12. @ 14:54 :: Kerti Károly György
Szerző Kerti Károly György 0 Írás
Kerti Károly György vagyok.Múzeumi és privát restaurátor. Emellett rendszeresen festek, rajzolok.Időnként szükségét érzem, hogy versben, prózában is megmutassam magam