Boér Péter Pál : Porból porba

 

 

Porból porba, sorból sorba – növendék, bőgő borjú boldogítóul – jövünk-megyünk, mint tárcsa alá szétdobott vetés. Csak a barázda sávos és kissé sáros. Mind körös és kerekded, mi teremni fog, ekékkel, kiskert gereblyékkel egyengetett útjukon.

Bimbózóból virág lesz, virágból majdan termő és serény, nem kétkedő kezek markolásai nyisszantják, homlokuk izzadt cseppjei alól, a kévébe kötnivalót. Mindazon porból porba várókat – hiszen a legválogatottabban fogant elvetettet is – örök burok várja majd. Véletlenül sem kerülhetik el, kiegyensúlyozott napfényességükből, sötét felhőkkel lepetten, a szorító állapotba jutást.

Porból porba, szár nélkül és kalásztalan… Minden magnak ott a sorsa, mécslő, végső tárolókban…

 

 

Legutóbbi módosítás: 2012.08.12. @ 17:56 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/