Boér Péter Pál : Namostakkor!

 

 

 

 

Nem bírom tovább magamban tartani, sajog a lelkiismeretem, pedig az nem is szerv. Úgy tudom, nincsenek benne érző receptorok, de ami tegnap történt, azt nem rejtegethetem tovább. Hát íme közzéteszem! Amint kikeltem nyeherés likelemből, elindultam és egy ellenállhatatlanul vonzó reklámlógójú helyiségbe léptem, ahol egy sapec teljes erőből rombírozott. Meg kell adni, gyapjasan tette! Én beálltam és kecüs rönbével konkozált, valab savarkos tamu bögyözésbe kezdtem. Amikor a félfüles kisilányító elkockásított, nyomban a bendele útjára léptem, hogy mind a tizenöt, plusz öt köröm, nagy fehér placcsokkal lampított.

      Nem is tudom, mit csináltam volna, ha rendesen tovább megyek? Hej, de csábított az a hely! Nyugalomban maradva, addigi világom elszállt lelkiismeret furdalás nélkül. Én, mint egy sávos karhipú szétszögellt, pratytos topor, szívfájdítóan térsublivá váltam. Koránt sem alaktalan renyegés ritkított övítése, ismételt macurázású, börgösű kicegy!

      Már azt teszem, több mint huszonnégy órája.

      Fesztelennek nem nevezhető lelkiismeretem, mely a szorításból kimenekült, végre felsóhajthat, hiszen a galléros übülü lerétesítését leszámítva, mindent megosztottam veletek. Puszta hanyagságból, vagy a lelkiismeretiség teljes túltengése miatt, most már azt is. Megnyugodtam! Ha valaki, a csusszanás özönében járatos, kérem mondja el a véleményét, hátha nem is csináltam akkora nagy galibát. Szívből köszönöm! A kupac nataronót különösen!

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2012.01.28. @ 16:50 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/