Boér Péter Pál : Méretkülönbségek

 

 

Friss levegőért kapkodott ijedtében a megkergetett elefánt. Egy hörcsög üldözte és már majdnem beérte. A többiek a csordából nem értették miért olyan érzékeny és félős. Mi kárt tehet benne egy hörcsög, legfeljebb megverekszenek, akár a kékeszöld illat, a sistergő sárgával.

    Rohant és ezek jártak a fejében, közben végiggondolta, hogy ilyen szín és ilyen szag nincs is, bár százával ismeri az árnyalatokat… Már majdnem utolérte üldözője, akivel nem mert szembeszállni. Félt, hogy bekapja…

    Ekkor sejlett fel előtte, a dús lombú fán üldögélő fülemüle, aki müle volt bár, de azért fülei is voltak. Sebes ormányforgatással lélegzetét visszafojtva felrebbent és gyűrött pörsenésnek álcázta magát. Észrevétlenül elbújt a hatalmas fülemülefül mögé.

    A hörcsög megdörzsölte a szemét, körülnézett és fújtatott egy nagyot. Aznapi uzsonnája ugrott, gondolta. Megfordult és visszaindult a csorda felé, talán kinéz egy másik példányt magának.

    Ekkor, a veszélytől megnyugodott elefánt a pörsenés álcájából kibújva megmozdult. A fülemüle megrázta fejét, és a kibuggyanó pöttyöt zuhantában elkapta. Már nyelte is volna, amikor az elefánt, ormányát kinyújtva, ordítva trombitált egy önmagát megijesztőt. Rémült jajkiáltása után, ormány-turbópropeller forgatással leereszkedett a veszélyt nyújtó földre, ahol begurult egy lakatlan hangyaboly egyik csendes járatának menedékébe.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2012.01.15. @ 19:42 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/