Boér Péter Pál : Váromány

 

Krumpliszezonban a cseresznyeszedés felesleges attrakció! Annak mímelése is. Az öcséd szájától ne vond meg a mindennapit, sem krumpliból, sem másból.

Filadendron leveleket hajtogatsz, de nem eleget, röpködnek a neves legek, harsányan füttyögő szelek… A ház, levegője ráz, amitől bánt a frász. Na! Kapát le, lapátold el, elő a nyéllel. Megragadtad, gondolj az előnyével… húzd az igát! Cseresznyés nudli vagy, apró fűrészpornak számítasz ma még. Ne reménykedj, nem lesz ez más holnap sem! Tuskó maradsz, öreg fejed fűrészpor, faanyag! Felhasználandó! Repül a spanájzli, meletted landolva…Krumpliföldeken termő cseresznye, ma s tegnap sem volna. Te sem vagy más, mint porból nőtt kalász.

Húzd magadra, bájkelyheit mosolyba göndörítsd és döntsd fejed kendődbe, ne rejtőzködj! Menj, kapa helyett gereblyével, söprűvel, nyéllel! Ne feledd, hogy elég  éllel beszélj, annak értelme van! Félve mondom, mert esetleg hibernalizációs törekvéseidben zavarhatlak meg, taposs egyet a rögre, a lábtörlőn töröld meg sarkadat, lépd át a küszöböt, lehetőleg ne örökre. Ha kell, akkor igen! Folytasd a holnapot, de holnap folytasd a mát, ha lehet. Krumplival vagy cseresznyével, ibolyával, vagy  lőrével, toprongyosan, szmokingban, topánkával vagy kisestélyiben. Eléggé pocsék a váromány… nem várom ám!Te várod-é?

Minden gondolatod Váradé, a váradé.

Legutóbbi módosítás: 2011.11.04. @ 17:48 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/