Boér Péter Pál : Egérszerelem

  

Kétségbeesett szemekkel – dermedt, tehetetlenül feszült felsőtesttel -, rimánkodón bámulja a szerelmes egér, akváriumba zárt, meredt hóember szerelmét. Lángoló vágya füleit bizsergeti és minden sejtjét, akár a skorpióméreg szúrás után kisagyba toluló bénulata. Ennek az élménynek ellentétét dobolja ziháló szíve, szintelen. Gunnyaszt, mint akinek feje fölött dongók raja köröz, fogolynak érzi magát, akár szerelmetes hóemberének szívét akvárium zárkájában, ahonnan olyan kifejezéstelenül néz reá, mint azelőtt soha.

Én ormányt növesztek és trombitálok ha akarod -ó szerelmem-, vagy vigyázzállásban őrködöm, mint most. Ha kell masírozom körbe-körbe akváriumod őreként, pedig tudod, hogy pacifista vagyok, de amint a télen virágba borult, szénfekete szemeidtől szívem kandallójának lángja, olyan sötéten látok most a hótalan nagy messzeségben, mint űrleány a fekete semmiben, hol lankadt búbánattal tör össze minden álma. Csak mégegyszer nevess rám fekete sapkád alól és légy fehéren fess, friss hóból virágzó szívözön mint egykor!

Felrúgom minden megkövült elvemet és tűrő békából, prüszkölő macskába megyek át, vöröslő szemekkel küzdök szabadságodért, annyit mondj csak, mit tegyek! Leszek én krokodilfejű mákos nudli, ki mindent felfal és mindenkit ki rád támad és veszélyt jelent feléd. Csak mondd és magamat is megeszem szerelmetes hóemberem. Így feltekerten, piros masnival átkötve -tudod az elképzelhetetlen nem létezik.

Szobrot se állíts majd nekem, csak újra éledt hófehér szívedben egy mákszemnyi zugot, hol örökké emlékszel reám, s az mindenkor az enyém, ahol majd én lakom. Miután belaktam magam, füleim lekékülnek, száradok csendben, mint a pogácsa. Jer akváriumodból ki -egyre kisebb hóemberem-, én szívem szerelme! Úgy összementél, mint száraz fa beteg diójának korhadt belseje. Behúnyom szemem, mákos kalács vagyok krokodilfejjel, megeszem magam, de mégis kiszabadítalak az örök szerelemre.

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2019.10.29. @ 09:50 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/