Thököly Vajk : A három levél

Úgy látom annak is volt hatása, és ezért lettél ekkora marha.*

 

 

Első levél

 

Címzett: Nagy Jenő  

Feladó: Nagyné Kiss Róza

 

Kedves Jenő, szerető férjem. Szerencsésen megszületett a kisfiad, Jenőke. Annyira boldog vagyok, mint még soha. Sajnos elapadt a tejem, ezért egy béranyát vettem fel, hogy szoptassa a kicsit. Nem nagyon volt pénzem és így egy román cigányasszonyt béreltem fel a szoptatásra, s ebből adódóan a kicsi fekete lett. De ha ránézek, így is rád hasonlít.

Kérlek, küldj pénzt, hogy a gyereked mindent megkaphasson, mire szüksége van.

 

Szerető feleséged Róza.

 

Ui: Ha sok pénzt küldesz, megpróbálok fehér béranyát szerezni.

 

 

Második levél

 

Címzett: Özvegy Nagyné Galambos Piroska      

Feladó: Nagy Jenő

 

Kedves édesanyám. Oly boldog vagyok, hisz megszületett a fiam, a Jenőke. Gondolom az állad leesett, most már te is nagymama vagy. Legyél büszke a Rózára, hisz fiú unokát szült neked. Sajnos elapadt a teje és nem szólt időben, hogy nincs elég pénze, ezért egy román cigányasszonyt vett fel béranyának, hogy szoptassa a kicsit. Ebből adódóan a gyerek fekete lett, de ez engem nem zavar, mert Róza feleségem szerint hasonlít rám. Minden pénzem elküldtem neki tegnap, hogy a kicsinek minden megadjon.

 

Üdvözöl fiad innen a távolból. Ezer puszi édesanyám.

 

Ui: Mondd el mindenkinek, hogy nagy boldogságunk van ám.

 

Harmadik levél

 

Címzett: Nagy Jenő   

Feladó: Özvegy Nagyné Galambos Piroska

 

Kedves fiam, megkaptam leveled, a távolból. Az állam biza leesett a hír hallatán. Mikor én megszültetlek téged, nekem is a tejem elapadt, úgy, mint a Róza feleségednek. Én akkor béranya helyett tehéntejjel szoptattalak. Úgy látom annak is volt hatása, és ezért lettél ekkora marha.

 

Szerető édesanyád

 

Ui: Nem mondom el senkinek a nagy hírt. Ha hazajössztök hozzám, akkor a család többi tagjának elmondod te, és mutatod be a fekete gyereket.

Legutóbbi módosítás: 2011.01.17. @ 15:36 :: Thököly Vajk