Lénárt Anna : Qrvás

Mondhatnám úgy is: csinos…

 

 

Lassan lépkedek. Az ágyikómra gondolok, amit fájó szívvel hagytam ott. Nem volt kedvem felébredni. Aludni akartam, álmodni… ehelyett dógozóba megyek, ahogy kisfiam nevezte a munkahelyemet.

Nem sietek. Két néni megy el?ttem. Lassan haladtak, enyhén sántikálva lépkedtek. Kissé távolabb el?ttük egy magas, vékony, csinos n? sétált.

Egyik a másiknak nagyon mondta a magáét. Gyorsabbra vettem a lépéseket, hogy közelebb kerüljek hozzájuk. Tudom, nem illik, de… mosolyogva hallgattam a beszélgetésüket. Már jobb is lett a kedvem, nem sajnáltam a meg nem álmodott álmaimat.

– Nézd, hogy van felöltözve! Ki van az egész hasa, háta, az a semmi blúznak nevezett valami, és az a szakadt rövidnadrág meg minek rá? Nem takar semmit, a fél segge kilátszik. Hogy lehet ilyen kurvásan öltözni? – kérdezte az egyik néni.

– Tudod Bözsi, én is felvenném – simogatott végig a kérdez? karján a másik néni. Kissé hátrafordult, és láttam a huncut vigyort a szája szögletében.

Elnevettem magam. A két néni egyszerre fordult hátra. Menteget?zve felemeltem a kezem:

– Kurvás, de jól áll – mondtam. Az el?z? néni rosszallóan megrázta a fejét. A másik néni rám kacsintott… és én elhaladtam mellettük… még most is kuncogok magamban.

 

 

2010. augusztus 11.

 Fotó: Net

Legutóbbi módosítás: 2010.11.14. @ 15:37 :: Lénárt Anna
Szerző Lénárt Anna 143 Írás
Három családos elvált nő vagyok. Gyermekeim kirepültek a fészekből, egyedül élek. Köztisztviselőként dolgozom, a feladataimat legjobb tudásom szerint látom el. Lelkiismeretes embernek tartom magam.Szeretem az embereket, átérzem gondjukat és ha tudok segítek. Megpróbálom a legrosszabb dolgokból is a legjobbat kihozni, mert azt tartom az élet túl rövid ahhoz, hogy megkeseredve éljünk. Sok mindenre megtanított az élet, elsősorban arra, hogy sosem adjam fel. Ha reggel borult az égbolt nem arra gondolok, hogy esni fog, inkább annak örülök, hogy még nem esik. Verseket gyermekkorom óta írok. Az általam írt versek "én vagyok", tükrözik a lelkem, a vágyaim, átölelik az életem. Romantikus embernek tartom magam, a halak csillagjegyre jellemző tulajdonságok szinte mind jelentkezik nálam. Alföldi lány lévén kívánkozom a hegyek közé. Ha tehetem a szabad időmet hegyes vidéken, sétával töltöm. Igaz kevés ilyen akad, de ha adódik akkor kihasználom a lehetőséget.