Boér Péter Pál : Kihunyás

 

– Lillácska, te volnál?

– Én vagyok az Jeromos!

– Az illatodról ismertelek meg Kedves, életemben most látlak először! Huszadmagunkkal összepréselve a sötét, kemény fogdában, egyedül a te közelséged, a belőled áradó illat ölelése mentett meg a teljes összeomlástól, olyan egyedül voltam ott. Huszadmagammal, mégis magányosan.

– Igen Jeromos, éppen így éreztem én is irántad.Férfiúi kemény illatod és az én lágy női párám egybefonódása nélkül, valószínűleg kataton depressziósan kerülök ebbe a -végre valahára- boldogságos állapotba.

– Lillácskám, oly hevesen égsz, s parázslasz, hogy amúgy is égő magam száz fokkal forróbban lángolok. Piroslón parázsló felsőd teljesen rabul ejt.

– Én egyetlen Jeromosom, szép, hosszú, vastag égedelmed teljesen megbolondít és ahogy így kettőnk tüzének füstje egybeolvad, az maga a kéj!

– Gömbölydeden égő felsőd eszemet vette Lillám, s lám nem csak fehéren forró testünk gőzében, hanem anyagilag is egybeolvadunk. Ó Lillám, érne-e nélküled valamit a lét? Te vagy az életem értelme!

– Jeromos, túl forró vagy és én is egyre csak égek. Vigyázz magadra, nagyon kisebbedsz!

– Te is egyetlenem!

– Oly kellemes itt a nyoszolyánkon, egymással elvegyülni. Jeromosom te egyre hidegebb vagy!

– Rémisztő drága Lillám, úgy érzem te is.

-Jaj, ez nagyon fájt! Mi történt veled? Teljesen megnyomorítottak! Nézd, kettőnk egybekelését is a semminek adják, szétszórva minden mocsokba.

– Nyugodj meg drágám, én jól vagyok, rám kisebb súllyal tiportak. Hadd öleljelek át! Mondj már valamit!

– M-o-o-o-o-o-n-d…a…né… -és elnémult.

 

A köztisztasági vállalat egyik képviselője, tevékeny szemrevételezéssel és serény seprűnyél mozgatással -ahogy az ilyen képviselők általában teszik-, tette a dolgát. Lépett és sepert, közben mélázott melankolikus

gondolataiban.

– Hová süllyed a szakma! Tiltanak minden mocskolást, szemetelést. Tele van a város kukákkal, szemétládákkal, de ez a rengeteg egyszer használatos csomagolás, mégis lépten-nyomon a járdára téved, feladói gondatlanságból.

A köztisztasági vállalati jelen képviselője, postás volt valaha, azért bonyolította így gondolatát a szemét eldobásával kapcsolatban.

-Nézzenek oda! Lassan a dohányzás büntetendő cselekmény, legalábbis a közmegvetés tárgya, gyakorlatilag mindenhol tilos, talán a fa tetején nem. Eldobott csikkeket évek óta nem láttam. -persze, lehet, hogy kicsit amnéziás volt szegény, abban a pillanatban, mikor a két csikket megpillantotta.

– Őskori leletek. Vajon mióta pihennek itt? Talán rosszul dolgoztam – futott át rajta a lelkiismereti önkritika – Na ne már!

Rátaposott Jeromosékra, lapátjára seperte és az első kukába dobta az élettelen párost.

– Milyen emberek vannak! Nem vigyáznak az egészségükre, csak dohányoznak, orvosokkal és törvénnyel ellenszegülve. A bírságot nem fizetik, pedig jól bekamerázták a teret. Azért is megkerestetem holnap a tetteseket, ha ilyen akaratgyengék és pótcselekvésre szorulnak. Legalább tennének valami egészséges hasznosat.

És benyúlt belső zsebének rejtekébe, kiemelte az egészségesen növényi, hatvan fokos párlatot, jól meghúzta, visszacsavarozta, adott egy nagy puszit a lapos üvegre és gondosan, nehogy valami bántalma essen, zsebének biztonságos rejtekébe süllyesztette vissza.

 

 

Legutóbbi módosítás: 2010.11.13. @ 08:29 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/