Bősze Emil Miklós : Csak a Tied — CLIX. —

Csak a Tied, csak a Tied leszek – visszhangzott még oly soká benned – miután elballagtál, de már nem állt ott senki. A hang csak halkult, hogy még tovább halkuljon… *

 

 

    

 

 

Csak a Tied, csak a Tied leszek — visszhangzott még oly soká benned, miután elballagtál, de már nem állt ott senki. A hang csak halkult, hogy még tovább halkuljon: — csak a Tied, csak a Tied leszek.

Az élet azonban nem állt meg, sőt inkább felgyorsult —, mint amiként a hang is tovább dobolt még szívedben: csak a Tied, csak a Tied leszek.

Lediplomáztál, férjhez mentél és gyermekeket szültél, de a szavak ott motoszkálnak, bármerre is járnál: csak a Tied, csak a Tied leszek.

Nehéz évek következetek megannyi próbatétellel — és mosolyoddal próbáltad csak elkendőzni , miről nem szólhattál senkinek, de a hang felerősödött: csak a Tied, csak a Tied leszek.

Mobilod, vagy MP3-ad amikor bekapcsoltad —, onnan is mind azt hallhattad, hogy: csak a Tied, csak a Tied leszek. Már innen a NET-ről, de a médiákból is minduntalan előtör: csak a Tied, csak a Tied leszek.

 

Kívánnám, hogy sokáig élj — mert hiszen teljességgel fiatal vagy (még), ám attól tartok — ha későre is, de mégiscsak letelik e földi életed — és a hang az még tovább követ — a pap szavaiban, a kántor énekében és az egybegyűlt gyászoló sokaság sírásában: csak a Tied, csak a Tied leszek. 

A téged túlélők, még rövid sírfeliratodon is azt olvashatják: csak a Tied, csak a Tied leszek. 

Amikorra végre Mennyekbe érkezel, ott vár majd Valaki reád és még egyszer előtör a hang —, de ezúttal belőled: csak a Tied, csak a Tied leszek.   

Csakis a Tiéd.

Ámen, úgy legyen!

 

Mátraballa — 2009 május 22.

 

Legutóbbi módosítás: 2010.10.12. @ 10:32 :: Bősze Emil Miklós
Szerző Bősze Emil Miklós 74 Írás
Nagyvárad - Bukarest - Nagyvárad - Budapest... ÃÅj írásaim: http://www.bemiklos3.eoldal.hu Betelt honlapjaim: Korábbi írásaim: http://www.bemiklos2.eoldal..hu Ősírásaim: http://www.bemiklos.eoldal.hu Tanult szakmám fényképészet. Banki aláírásom: e-mail. -_-