Bősze Emil Miklós : Babonát, babona ellen — 596. —

Méreg van mindenütt amerre lépsz és nincs több patika, mert számodra minden gyógyszertár végleg bezárt.
Felhagysz az eltűnt emberek keresésével, s engedtél mindenkit elmenni a maga útján… *

  

 

Még záróra előtt futott be egy végtelenül kétségbeesett nő a patikába, hogy gyógyszert szeretne kérni, őrültség és babonaság ellen.

— Őrültségre megannyi készítmény áll rendelkezésünkre, de a babona ellen nincsen gyógyszer —, s talán a kéményseprőhöz egy gombbal szolgálhatok, ha megteszi —, vagy esetleg azzal próbálkozhat, hogy babonát használjon, babona ellen — mondta mindezt, persze nagyon kedvesen, az ősz hajú gyógyszerész úr.

— Köszönöm szépen, és további szép estét kívánok(!) — majd váratlanul és hirtelen sarkon fordult a kis hölgy és kisietett a patikából, s még ott helyben megértette azt, hogy az ő őrültsége, a babonasága.

Ilyesmi azonban csak a legritkább esetekben fordul csupán elő, mivel az emberek döntő többsége nem is babonás — annyira…

A világ tudósai érdekes és egyben értékes döntést hoztak meg a közelmúltban. Arra az egyetértésre jutottak, hogy azonnali hatállyal befejeznek mindenféle kutatást és kísérletet, tekintettel arra, hogy a találmányokból maradjon meg valami az utókor számára is.

Babona, tudósok s már azt hihetnéd, hogy rólad egyszerűen megfeledkeztem, pedig Jeruzsálemről és természetesen Terólad — képtelen lennék megfeledkezni.

Voltak mindig is vitáink, nem mondom — ugyanakkor vissza szeretném vonni azon állításomat, hogy Te lennél az aki minden vitát kiélez, hiszen nincs is köszörűsi végzettséged. Így utólag már mindent hajlok belelátni abba, amibe senkinek nem volt belátása akkor, így azt magunk sem láthattuk.

Fényképészi praxisom során azonban megláthattam azt, hogy minden megrendelő — miután belép stúdiómba —, milyen kegyes képet mutat.

Magad is nagyon vegyes képet mutatsz, mint aki menteni próbálja — amit még lehet.

Méreg van mindenütt, amerre lépsz és nincs több patika, mert számodra minden gyógyszertár végleg bezárt.

Felhagysz az eltűnt emberek keresésével, s engedtél mindenkit elmenni a maga útján.

Már csupán magam maradtam meg számodra, s az azóta is a téged követő kérdés, hogy babonát — babona ellen???

Jelenlétem mutatkozott a leghatásosabb nyugtatónak a számodra, s ma már boldogan kopogod le a keményfából készült ebédlőasztalon, hogy már nem is vagy babonás.

Ne legyek fényképész, ha nem vagy aranyos — s már cseppet sem babonás…

Puszi neked! Fényképészi.  

 

 

Parádfürdő Tündérkert 2010. okt. 10.

Legutóbbi módosítás: 2010.10.11. @ 10:33 :: Bősze Emil Miklós
Szerző Bősze Emil Miklós 74 Írás
Nagyvárad - Bukarest - Nagyvárad - Budapest... ÃÅj írásaim: http://www.bemiklos3.eoldal.hu Betelt honlapjaim: Korábbi írásaim: http://www.bemiklos2.eoldal..hu Ősírásaim: http://www.bemiklos.eoldal.hu Tanult szakmám fényképészet. Banki aláírásom: e-mail. -_-