Boér Péter Pál : Kutyabaj

Nagyon szeret engem a gazda. Mit is kezdenék nélküle, gondoskodik rólam, majdnem minden második-harmadik sötétség után, miután a sárga világos pöttyöket és nagy sárga etető tálat nézegettem, gyönyörködöm bennük és éneklek nekik, ad ennem.

Vigyáz rám. Nekem adta ezt a gyönyörű, biztonságos zárt, hátsó udvart, ahonnan kicsit unalmas, hogy nem látok ki, de biztonságban vagyok.

Ő óv és véd engem. Úgy szeret, hogy még lánccal is idekötött, hogy megóvjon …..tény, hogy ezt nem értem pontosan, de ő olyan okos.

Mit is ennék, mit is innék? Azt hiszem tegnap is kaptam vizet, de nem biztos. Amikor a nagy fényű forrósító leváltja a a sárga etető tálat akkor jó lenne egy kicsit több víz, mert néha nem tudom pontosan miért, de ilyenkor is látom a sötétet és a sárga világító pöttyöket. Sőt minden más színű karikát és pöttyöt látok.

Csodaszép, csak olyan furcsán érzem magam, de a gazda szeret és bármikor megvédeném bármitől.

Amellett okos és ügyes. Kinek van ilyen háza, mint nekem? A saját holmiját adta ide, hogy ágyam legyen.

Érzem a szagát. Szegény, milyen rossz lehet neki abban a túlméretezett házban. Még soha nem voltam bent, de el sem tudom képzelni, honnan vesz annyi holmit hogy neki is ágya legyen…

Lám, nekem ezt biztosítja. Szoktam is neki bekiabálni, meg énekelni is szoktam este felé, olyankor is mikor már nagyon éhes vagyok. Ő is mindig nagy szeretettel visszakiált, a baj, hogy nem értem , hogy mit mond.

-Menj már arrébb, te rohadt dög, a beledet nyomom ki, ha itt ugatsz egész éjjel, nappal. A héten már kaptál enni, nesze ezt oszd be négy öt napra. Ja, itt egy kis víz is.

Látják, hogy hogy szeret! Bár értettem volna a becézgetését. Olyan könnyűnek érzem magam és lebegek.

Minden felé rengeteg szín, katica bogár vagy más.

Kicsit szomjas vagyok….meg éhes….. Nagyon!! Mi baj lehet a gazdával? Érzem, hogy itthon van, mégsem tud idejönni.

Most mit csináljak? Biztosan bajban van… én meg nem birok lábra állni, hogy erőből szétszakítsam a láncot és a segítségére siessek.

Nagyon szeret engem a gazda és én is nagyon szeretem őt.

Mi van velem? Nem érzem a szagokat, nem hallok rendesen, úgy forog minden …

-Ó, a fene egye meg, hát nem idedöglött ez a törpe toportyán. Már büdös is, a fene a pofáját. Nem elég, hogy zabáltattam, most még vermeljem is el. Szerezhetek másik dögöt ehelyett, hogy a hátsó udvarban, hosszú láncon a farakások között, a fatolvajokat kivédjem. Ez már a harmadik az idén….

 

 

 

Legutóbbi módosítás: 2010.01.15. @ 05:58 :: Boér Péter Pál
Szerző Boér Péter Pál 755 Írás
Nagyváradon születtem, 1959-ben. Nem mondhatnám, hogy kesztyűs kézzel bánt volna velem az élet, de még a szorítóban vagyok! Családtagjaim hiperoptimistának tartanak, azt hiszem nem véletlenül. A humort – ezen belül a szatírát, abszurdot – és a romantikát egyaránt kedvelem. Empatikusnak, toleránsnak gondolom magamat. Egész életemet Erdélyben éltem, élem. Anyám révén erősen kötődöm a székelységhez, de Ők már csillagösvényen járnak Apámmal. Nagyon érdekel a teológia, filozófia, nyelvek, irodalom, és sok egyéb. Fiatalon kezdtem verseket írni, ám a rövid próza vált a nagy kedvenccé. Köteteim: 2010 – “Nagyító alatt” – novelláskötet 2011 – “Le a láncokkal” – novelláskötet 2012 – “A nonkonformista” – novelláskötet 2013 – “Engedélykérés”- novelláskötet 2013 – “Megtisztult ablakok” – regény 2016 – "Fenyőágon füstifecske" – regény 2017 – "Ködös idill" – két kisregény 2018 - "Szabályerősítő" (Válogatott novellák) - e-book Írásaim jelentek meg a Bihari Naplóban, a Reviste Familiaban, a Comitatus folyóiratban, a Várad folyóiratba, a Brassói Lapokban, a Reggeli Újságban, a “7torony” irodalmi magazin antológiáiban (2010-2016), a Holnap Magazin antológiájában, a Holnap Magazin nyomtatott mellékletében, az Irodalmi Jelenben, a kolozsvári Tribunaban, a bukaresti rádióban és máshol.” A világháló adta lehetőségekkel élek: Lenolaj irodalmi és kulturális műhely A Hetedik Héttorony irodalmi magazin MagyarulBabelben CINKE Holnap Magazin PIPAFÜST Szabad szalon Penna magazin Bukaresti rádió AlkoTÓház Weblapom: http://boerpeterpal.blogspot.com/