Schődl Gábor : Jenőke – Húsvéti élménybeszámolóm

Népi kultúra…

Csókolom!

 

Hát nem is tudom, hol kezdjem. Ez a jópofa nemecsek bácsi közzé tett rólam egy fotót. De az nem is engemetet ábrázolt. Ez a nemecsek bá’ egyetemi tablójáról való, őtet ábrázolja. Az Ica nem is kattanott volna rám, ha ilyen rusnya pofám lenne.

Az Ica azért mondta:

— Ki tudja. Az egyéb paramétereid kompenzálták volna a búrádat!

A rosseb se érti.

 

Hát a Húsvét az valami csoda volt. A Bécus faterja összeállt a körzeti orvossal. A dr. Kováccsal. Persze nem szexesen. Üzletileg. Kitalálták, hogy a faluban Tűzoltóságilag fognak locsolni. Slagból kifolyólag. Bazi nagy nyomással, meg jéghideg vízzel! A terv tartalmazta aztat, hogy előtte jól meg kell a csajokat hajkurászni. Hogy jól kiizzadjanak. Aztán jöhet a jeges víz.

A dr. Kovácsnál másnap kettőszázötvennégy mindenféle korú nőnemű jelentkezett, náthától a tüdőgyulladásig. Eztet szorozni kell a 300—forinttal, a vizeletdíjjal, má nem rossz buli.

Ebből hagyományot kell csinálni!

Meg mókás is vót. A szomszédnéni időt és pénztet nem kímélve órákig ült a fodrásznál. Három másodperc alatt hazavágtuk. A frizuráját. A Manyi néni meg repült vagy 3-4 métert. A Főcsővezető bá’ elfelejtette csökkenteni a nyomást! Mé, mé? Mert benne is nagy volt má.

A Részeges Állat szomszéd már úgy ébredt, hogy halál ittas vót. Ez álmában is piál! Elkapta a papust.

— Idehallgass, szesztesó, tudod mit álmodtam? Hogy tüntetés volt. Az összes sísapis nyúlálarcban volt. Húsvétból kifolyólag. Tudod, mit dobáltak? Frászt utcakövet! Söréttel töltött nyulakat, meg száznapos tojást! A rendfenntartók is készültek. Krásznája Moszkvával illatosított, piros és kék vizet zúdítottak a rosszalkodókra. A tömeg is mást skandált. A Gyurcsány takarodj helyett aztat, hogy, Gyáva nyulak — Komcsi urak!

De aztán gyorsan felébredtem, mert éreztem, hogy kezdek kiszáradni… Ez meg nálam halálközeli állapot… Kivert a víz… érted? A víz! Iszonyat…

 

A Bécust meg úgy megitatták a hülye felnőttek, hogy sugárban okádott. De aztat mondta, hogy minden rosszban van valami jó is. A csíkon könnyedén hazatalál…

 

Szóval ez történt a „Világörökség része” faluban, dühöngött a kultúra.

 

Csókolom.

Legutóbbi módosítás: 2009.08.14. @ 10:58 :: Schődl Gábor
Szerző Schődl Gábor 55 Írás
Epipapi vagyok, aki próbál humorizálni.... Skype-schodl2941 Csak szépen, sorjában hívjatok....